Pistejakauma

5%

6%

8%

13%

22%

26%

15%

5%

0%

1%

Pisteytykset

rating 30,000

schwartzy
Käyttäjä

rating 30,000

K-13 hollywoodin laimentamaa cgi ripulia...

vitun remake!

Joginen
Käyttäjä

rating 30,000

Täysin turha Reboot leffa tämäkin mistä ei jäänyt mitään mieleen, toivottavasti nyt viimeistään tämä tekele jää viimeiseksi Robocopiksi.

Kivilärvi
Käyttäjä

rating 30,000

Robocop on todella tyhmä nimi elokuvalle. Alkuperäisen voima oli siinä, kuinka se pääsi yllättämään katsojan: tyhmän nimen takana oli nokkela ja älykäs satiiri. Uusintaversio taas on juuri sitä, mitä tuolta nimeltä voi odottaa: kovaääninen efektipelleily, joka viihdyttää sen yhden katselukerran, mutta sen jälkeen sen voi unohtaa.

Nosfecoff
Käyttäjä

rating 30,000

Suhtauduin Robocopin uusintaan nätisti sanottuna "nihkeästi" sen ilmestymisen aikoihin. Nyt olen sen katsonut, eikä mikään puolustus, mitä kukaan yrittää kertoa, oikeuta sen olemassaoloa. Tekele ei kopioi alkuperäistä kovinkaan tarkasti, vaan keksii runsaasti uusia asioita ja vääntelee vanhoja. Ikävä kyllä yksikään uusi idea ei ole hyvä, eikä yksikään vanhan asian uusi tulkinta toimi.

Kasari-actionin kultakaudella luodun, upean, kauniin, ja herkullisen alkuperäiselokuvan fanien keskuudessa suurin ongelma tässä lienee sen ikäraja, joka saa ala-asteiän ylittäneen katsojan näkemään punaista ja johon on vaikea olla suhtautumatta loukkaavana. Tämä itsessään ei kuitenkaan muuta elokuvaa ryönäksi. Se, mikä muuttaa, on sen kertakaikkisen löysä toteutus. Poliisimies Murphyn kurjasti toteutettu kuolema/loukkaantuminen aiheuttaa pelkkää ankeaa naurua eikä sisällä pienintä hitustakaan siitä voimakkuudesta, millä kohtaus on luotu alkuperäiskuvassa. Enkä tarkoita veren ja aivojen sisällön määrää. Poliisimies on niin perhanan mitäänsanomattomalla ja olemattomalla persoonalla siunattu yksilö, ettei hänen pommittamisensa herätä mitään ajatuksia. Lisäksi toiminta, kuten olettaa voi, on silkkaa muovista litkua vailla mitään mieleenjääviä, hienoja otoksia tai tappoja. Tappoja? Niin, verettömiä tappoja, ihan niin kuin oikeassa elämässä.

Juoneen on tungettu kelvollinen määrä uusia jippoja, mutta määrän ei pitäisi korvata järkevyyttä. Iso Paha Korporaatio on nykypäivänä niin v1tun kulunut juonikuvio ettei sille voi edes huutonauraa, mutta Verhoevenin leffassa sekin tehtiin aivan älyttömän tyylikkäästi. Hahmot ovat, jos nyt eivät karikatyyrejä, niin ainakin pirun tympeästi kirjoitettuja. Ja kuten mainitsin, on uusi Robocrap erittäin karua seurattavaa. En syytä asiasta Joel Kinnamania, joka teki sen, mitä huonolla materiaalilla pystyi. Hahmon luonne ja olemus on muutettu täysin. Se ei ole enää robokyttä, vaan tavallinen kyttä, jonka vartalo on täynnä metallia. Naama on ennallaan, ääni on ennallaan, ja pidättäessään ilkimyksiä hän päästää tunteensa valloilleen. Alkuperäisen Robocopin erinomainen samaistuttavuus syntyy juuri siitä kylmän koneen ja vain osittain säilyneen inhimillisyyden kiehtovasta ristiriidasta, mutta tästä ei päästä uudessa tulkinnassa nauttimaan. Ainoa muistettava hetki on Robocrapin raajojen irrotus, joka on hienosti toteutettu ja jopa mukavalla tavalla ahdistava. Ja nyt kun kehuihin päästiin, niin mainittakoon elokuvassa olevan muutama oikein kiva näyttelijä mukana.

Onneksi kaikki elokuvan heikkoudet on helppo antaa anteeksi. Ankea tehostesirkus, huono toiminta, kurjat juonikuviot, onnettomaksi uudistettu päähenkilö ja pakotetun oloinen yhteiskuntakritiikki unohtuvat täysin lopussa, jossa suurista suurin ja kovista kovin bad motherf*cking f*cker Samuel Leroy Lebron Lamar Jackson pääsee huutamaan vihaisesti sanan motherfucker, viimeistään nyt todistaen ja varmistaen paikkansa elokuvamaailman pitkän historian monipuolisimpana ja unohtumattomimpana tähtenä. Ja tämähän oli sitten vitsi.

Tupolev79
Käyttäjä

rating 30,000

Päivitys 6.3.2021

Tulipa katseltua tämä uusin Robocop uudestaan ja täytyypä todeta sen olevan edelleen varsin kesy ja aika mitäänsanomaton tekele. Tästä olisi ainakin pitänyt sivuuttaa täysin turha ja liikaa aikaa vievä luomistarina ja keskittyä vain raakaan toimintaan Rambo IV:n tyyliin luoteja ja verta säästelemättä. Se karmean näköinen futuristinen komposiittihärpäke joka sankarillamme oli yllä, olisi ollut myös syytä vaihtaa siihen perinteiseen teräshaarniskaan. Jos en olisi koskaan nähnytkään Robocop ykköstä voisin pitää tätä ehkä aavistuksen parempana vaikka aika kehnoksi se jäisi siltikin. Kovia nimiä kuitenkin näkyi ruudussa.

Kertakäyttöön..

Jedi-Brony
Käyttäjä

rating 30,000

Jurpo
Tähtääjä

rating 30,000

Vilperi
Käyttäjä

rating 30,000

Elokuvan tiedot

RoboCop
RoboCop arvosana 2,56
Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2014
Pituus:
118 min
K12
Ohjaajat:
José Padilha
Käsikirjoittajat:
Edward Neumeier, Joshua Zetumer, Michael Miner, Nick Schenk
Pääosanäyttelijät:
Abbie Cornish, Gary Oldman, Jay Baruchel, Joel Kinnaman, Michael Keaton, Michael K. Williams, Samuel L. Jackson
Maat:
USA
Kielet:
englanti