Arvostelu

Nimi on ironinen, kun ottaa huomioon, että koko elokuva on todellakin pelkkä huono vitsi.

Elokuvan aloittaessa katsoja ajattelee: ”Ei tämä nyt voi olla niin huono kuin sanottiin.”
Uskokaa pois, kyllä se on.
Ensinnäkin täytyy sanoa, että Praire of Home Companion saa kunniamaininnan maailman huonoimmasta suomennoksesta. Robert Altmanin huonot vitsit yrittää ehkä olla hauska käännös, mutta ei siinä kyllä erityisen hyvin onnistu. Toisaalta nimi on hieman ironinen, kun ottaa huomioon, että koko elokuva on todellakin pelkkä huono vitsi.

Robert Altmanin huonot vitsit pohjautuu Garrison Keilorin juontamaan radio-ohjelmaan joka on pyörinyt Amerikassa jo yli 30 vuotta. Keilor on myös kirjoittanut tämän leffan ja on yksi päätähdistä. Keilor on kirjoittanut fiktiivisen kuvauksen siitä, mitä tapahtuu kun radioasema 30 vuoden jälkeen myydään suuryhtiölle ja mitä tapahtuu suositun radio-ohjelman viimeisessä lähetyksessä. Kaikki tapahtuu livenä, ja mitään sanomisia ei voi enää perua. Jotenkin Altman ja Keilor ovat saaneet tähän kurjaan tekeleeseen ihan nimekkäitäkin näyttelijöitä, kuten Meryl Streep, Lindsay Lohan, Tommy Lee Jones ja Woody Harelson. Harmi kun edes he eivät pysty pelastamaan elokuvaa.

Garrison Keilor on G.K, A Praire of Home Coimpanion- radio-ohjelman lupsakka juontaja. Hänen ohjelmansa tähdet ovat Yolanda ja Rhonda (Meryl Streep ja Lily Tomlin), jotka ovat laulaa luikuttaneet ohjelmassa jo 30 vuotta. Yolandan mukana roikkuu myös hänen teniangstinen tyttärensä Lola (Lindsay Lohan), joka raapustaa runoja ja sanoituksia itsemurhasta. Ohjelmaan kuuluu myös kujeilevat kaverukset Dusty ja Lefty (Woody Harelson ja John C. Reilly) ja Guy Noir (Kevin Kline), jonka tehtävää en edelleenkään tajua. Guy Noir vain harhailee ympäriinsä ja hermoili kaikesta. Tarinan pahis on Kirvesmies (Tommy Lee Jones), joka on tullut suuren yhtiön puolesta katsomaan viimeistä lähetystä. Taustalla leijuu myös salaperäinen nainen (Virginia Marsden), jolla on oma sidoksensa radio-ohjelmaan. Kysyn vaan, miten nämäkin hyvät näyttelijät ovat suostuneet tähän.

Robert Altmanin Huonot Vitsit on yksinkertaisesti huonoin ikinä näkemäni elokuva. Juonesta ei saa kiinni ja henkilöhahmot ovat hölmöjä. Elokuva on niin tylsä, että tekee mieli lähteä kesken kaiken pois. Teatterissa istuessa tulee mieleen erään Radioheadin biisin sanat: ”What the hell am I doin' here? I don't belong here.”
Kaikki näyttelijät tuntuvat kärsivän omissa nahoissaan ja näyttä siltä kun he haluaisivat vain päästä äkkiä pois.
Ainut syy miksi tämä elokuva saa edes puoli tähteä on se, että Lindsay Lohanin Lola joutuu laulamaan eräässä kohtauksessa. Lohan yllättää laululahjoillaan. Muuta positiivista tästä elokuvasta ei voi sanoa.

Pisteet: rating 10,000

Veeraaa
Käyttäjä, 79 arvostelua
Arvosteltu: 21.03.2008
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Yö
Yö arvosana 4,41
Milanon ihme
Milanon ihme arvosana 3,93
Milanon ihme
Rita Hayworth - avain pakoon
Rita Hayworth - avain pakoon arvosana 4,54
Rita Hayworth - avain pakoon
Tule ja katso
Tule ja katso arvosana 4,29
Tule ja katso

Elokuvan tiedot

Robert Altmanin huonot vitsit
Robert Altmanin huonot vitsit arvosana 2,25

Robert Altmanin huonot vitsit (2006)

Alkuperäinen nimi: A Prairie Home Companion

Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
2006
Pituus:
105 min
Ohjaajat:
Robert Altman
Käsikirjoittajat:
Garrison Keillor, Ken LaZebnik
Pääosanäyttelijät:
Garisson Keillor, John C. Reilly, Kevin Kline, Lily Tomlin, Lindsay Lohan, Meryl Streep, Tommy Lee Jones, Virginia Madsen, Woody Harrelson
Maat:
USA
Kielet:
englanti, norja