Arvostelu

Röhönauruja pläjäys ei missään vaiheessa tarjoa, mutta katsojalla on koko elokuvan keston ajan pieni virne huulilla.

Robbery - hullu keikka, siinäpä vasta elokuvalla nimi. Jo tuon typerän suomennoksen (alkuperäinen nimi Scorched) takia elokuva jää varmasti monilta videovuokraamon hyllylle, mikä minullekin meinasi käydä. Kyseessä on kuitenkin hyvin oivalluksin varustettu viihdepläjäys, jota on maustettu mustalla huumorilla, eikä tämän vuokraamista ole tullut kaduttua yhtään.

Elokuva kertoo kolmesta pankissa työskentelevästä hepusta, jota maailma on pissinyt silmille, ainakin heidän omasta mielestään. Esimies on kauhea lurjus, joka pisti suhteen juuri poikki alaisensa, Sheilan (Silverstone), kanssa. Eihän tässä auta muu, kuin ryöstää pankki. Ilkeä ja rikas asiakas (Cleese) ärsyttää toista työntekijää, Woodsia (Harrelson). Eihän tässä auta muu, kuin ryöstää pankki. Sitten on vielä kolmas työntekijä, Stu (Costanzo), joka kärsii kaverinsa kanssa pienestä rahapulasta. Eihän tässä auta muu, kuin ryöstää pankki. Niinpä tyypit käyvät toimeen tietämättä ollenkaan kollegoidensa suunnitelmista.

Mitään isoja röhönauruja pläjäys ei missään vaiheessa tarjoa, mutta katsojalla on koko elokuvan keston ajan pieni virne huulilla. Työmaailmalle onnistutaan irvailemaan mukavasti (pieni lisäirvailu olisi kuitenkin ollut plussaa) ja leffan idea on jo itsessään mainio. Mukaan on saatu muitakin kivoja ideoita perusidean lisäksi, eikä katsoja tätä katsellessa väsähdä, mutta kyseessä ei kuitenkaan ole mikään unohtumaton elämys, vaan pelkkä viihdyttävä kokonaisuus, joka muutaman päivän päästä jo unohtuu katsojan mielensopukoista. Jotkut ideat olisivat tarvinneet pidempää kehittelyä. Esim. Woody Harrelsonin esittämän tyypin suhde omaan lemmikkiankaansa olisi voinut olla hauskempi, ei ihan riitä, että vain kerrotaan hänellä olevan lemmikkiankka, se ei ole vielä hauskaa. Toki hyviä ja omaperäisiäkin ideoita on mukana, mutta niitä olisi saanut olla enemmän.

Näyttelijät ovat melkein jokaiselle tuttuja nimiä, ainakin tuttuja naamoja, jotka ovat viime aikoina eksyneet melkein kokonaan sivuosiin. 90-luvulla loistanut, mutta nykyisin nimekkäämpien tähtien alle vaipunut Woody Harrelson ei tee parastaan roolisuoritusta, mutta tavalliseen tapaansa hän on tässäkin ihan hyvä. Woodyn nimi oli yksi syy, miksi allekirjoittanut pläjäyksen mukaansa otti ja sen takia roolisuoritus oli ehkä vähän pettymys. Alicia Silverstone ei saa aikaan mitään erikoista roolisuoritusta, eikä elokuvan toista isoa naisosaa tulkiseva Rachael Leigh Cook myöskään pahemmin pääse loistamaan. Ei kumpikaan mikään huono ole, mutta heidän nimensä ovat "Kaikkien aikojen parhaat roolisuoritukset" -listasta kaukana. Paul Costanzo ei ole hänkään erikoinen, mutta silti ihan hauska. John Cleese on tietysti ihan hauska hulluna miljonäärinä, mutta tuollainen roolihahmo alkaa olla jo vähän liian kaluttu klisee, ettei edes yleensä loistava Cleese pysty tuomaan hahmoonsa kaivattua tuoreutta.

Robbery - hullu keikka kannattaa poimia vuokraamon hyllyltä, jos tahtoo viettää mukavan illan elokuvan parissa, eikä kaipaa elokuvaksi mitään mestariteosta. Ei tästä paljon käteen jää, mutta ainakin katsomishetkellä on katsojalla kivaa.

Pisteet: rating 60,000

Thoke
Tykittäjä, 620 arvostelua
Arvosteltu: 17.02.2005
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Kummisetä osa II
Kummisetä osa II arvosana 4,29
Kummisetä osa II
Koskemattomat
Koskemattomat arvosana 4,20
Koskemattomat
Seitsemän
Seitsemän arvosana 4,19
Seitsemän
Mies vailla menneisyyttä
Mies vailla menneisyyttä arvosana 3,76
Mies vailla menneisyyttä

Elokuvan tiedot

Robbery - hullu keikka
Robbery - hullu keikka arvosana 2,84

Robbery - hullu keikka (2003)

Alkuperäinen nimi: Scorched

Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
2003
Pituus:
90 min
Ohjaajat:
Gavin Grazer
Käsikirjoittajat:
Joe Wein, Max Wein
Pääosanäyttelijät:
Alicia Silverstone, David Krumholtz, John Cleese, Marcus Thomas, Paulo Costanzo, Rachael Leigh Cook, Woody Harrelson
Maat:
USA