Arvostelu

Ihan viihdyttävä pätkä, jonka katselee tuskitta loppuun.

Rikas, rakas, köyhä... on Tim Allenin ja Kirstie Alleyn epäonnistunut yhteistyö. Allen on siedettävä Steve Martin -tyyppinen koomikko, mutta Alleyta ärsyttävämpää ämmää on vaikea löytää. Ohjaajana toimi Bryan Spicer, jonka viimeiseksi teatterilevitykseen päässeeksi elokuvaksi tämä jäi. Eivätpä nykyisin TV-sarjojen ohjaajana tunnetun jätkän aikaisemmatkaan teokset (Hullunkurinen laivasto, Power Rangers) olleet mitään mestarillisia. Käsikirjoitusdebyyttiään tekevät Jana Howington ja Steve LuKanic ovat kirjoittaneet muutaman huvittavan hetken, mutta ääneen elokuva ei naurata kertaakaan.

Juoni menee suunnilleen näin: Rikas pariskunta Brad (Allen) ja Caroline (Alley) Sexton on avioeron partaalla, kunnes he joutuvat pulaan veroviraston kanssa, niinpä he lähtevät pakomatkalle amishikylään naamioituen itsekin amisheiksi. Perässään heillä on veroviraston miehet, jotka eivät uskalla olla käyttämättä kovia keinoja. Samalla Sextonin pariskunta alkaa nähdä toisensa uudessa valossa yksinkertaisissa oloissa.

Rikas, rakas, köyhä... on ihan viihdyttävä pätkä, jonka katselee tuskitta loppuun, mutta on loppuen lopuksi todella tyhjänpäiväinen pläjäys. Tästä olisi saatu pienellä panostuksella parempi ja hauskempi, mutta kaikki hoitavat hommat vain rutiinilla läpi. Näyttelijäsuorituksetkin ovat aika vaisuja. Alley on tavalliseen tapaansa ärsyttävä, mutta Allen on ihan ok, vaikka ei tämä olekaan mitään loistaviin Koti kuntoon -revittelyihin verrattuna. Hauskimmillaan filmi on parodioidessaan Dirty Harrya.

Farrellyt repivät hauskempaa huumoria amisheista vuonna 1996 elokuvassa Täysnuijat ja Peter Weirin Todistaja oli parempi tietopaketti kyseisestä lahkosta. Aika huono elokuva verrattuna hyviin mahdollisuuksiinsa.

Pisteet: rating 40,000

Thoke
Tykittäjä, 619 arvostelua
Arvosteltu: 02.01.2006
Katsottu: VHS

Saman kategorian TOP-leffoja

Kenraali
Kenraali arvosana 4,10
Kenraali
Tohtori Outolempi eli kuinka lakkasin olemasta huolissani ja opin rakastamaan pommia
Tohtori Outolempi eli kuinka lakkasin olemasta huolissani ja opin rakastamaan pommia arvosana 4,28
Tohtori Outolempi eli kuinka lakkasin olemasta huolissani ja opin rakastamaan pommia
Sademies
Sademies arvosana 4,06
Sademies
Monty Pythonin Hullu maailma
Monty Pythonin Hullu maailma arvosana 4,10
Monty Pythonin Hullu maailma

Elokuvan tiedot

Rikas, rakas, köyhä...
Rikas, rakas, köyhä... arvosana 2,54

Rikas, rakas, köyhä... (1997)

Alkuperäinen nimi: For Richer or Poorer

Genret:
Komedia
Valmistusvuosi:
1997
Pituus:
111 min
Tunnetaan myös nimillä:
Myötä - ja vastoinkäymisissä
Ohjaajat:
Bryan Spicer
Käsikirjoittajat:
Jana Howington, Steve LuKanic
Pääosanäyttelijät:
Jay O. Sanders, Kirstie Alley, Larry Miller, Michael Lerner, Tim Allen, Wayne Knight
Maat:
USA
Kielet:
englanti