Arvostelu

Ehdottomasti hauskempi kuin edeltäjänsä, mutta ei yllä siltikään samalle tasolle.

Juoni on todella yksinkertainen ja ei millään tavalla uudenlainen. Homma on siis tämä: Ykkösosasta tuttu Billy on muuttanut tyttöystävänsä kanssa asumaan New Yorkiin. Kiinalaisessa puodissa asustelevan pienen, vielä söpömmän kuin ennen ja karvaisen Gizmon koti joutuu koetukselle, jolloin Gizmo päätyy Billyn luo. Ei mene kovinkaan kauaa, kun Gizmosta on jälleen kerran irronnut lisää Mogwaita. Tästä alkaa kaos!

Gremlins 2: The New Batch eli suomalaisittain Uusi pesue on ehdottomasti hauskempi kuin edeltäjänsä, mutta ei yllä siltikään samalle tasolle. Hauskaa tulee olemaan koko leffan ajan, nimittäin nauruja tulee todella paljon. Siinä onkin elokuvan vahvuus, jossa se onnistui melkeimpä täydellisesti. Se missä alkuperäinen Gremlins sai nauramaan, tämä tuplaa sen. Monet kohtaukset myös viittaavat muihin elokuviin, esim. Gizmo Rambona!?

Herranjestas, en todellakaan ymmärrä miten tämä on kauhuelokuva, mutta menkööt. Elokuva tuntuu ihan hyvin lapsille sopivalta hauskalta hömpönpömpältä. Ajattelua tämä ei tarvitse, nimittäin juoni on jotain niin typerää. Ykkösessä se vielä toimi, mutta ei toista kertaa. Ykkönen myös hipoi kauhuelokuvien täydellisyyttä, mutta tämä ei jotenkin tuntunut.. Ääh... Mikä on sopiva sana siihen? Nyt keksin, järkevältä. Kaikki oli vaan niin hemmetin typerää.

Hahmona Gizmo on edelleen se sympaattinen karvaturri, mutta ulkomuoto on muutettu vielä söpömmäksi. Kukaan näyttelijöistä ei ansaitse mitään ylistystä, vaikka moitittavaa ei olekkaan.

The New Batch on hyvä ja oikeasti viihdyttävä, vaikka välillä tuntuu, että mitä tässä ''kauhukomediassa'' on haettu, että siitä saataisiin edes vähän pelottava. Ja jos totta puhutaan tuo onkin tuollainen hämmentävä juttu, mikä ei vaikuta mitenkään elokuvan sisältöön. Mutta eihän kaikkien kauhuelokuvien ole pakko olla edes pelottavia? Hyvä esimerkki tähän on Beetlejuice.

Pisteet: rating 80,000

Leffa Timppa
Käyttäjä, 116 arvostelua
Arvosteltu: 06.03.2017
Katsottu: Kotona

Laatuviihdettä.

 

Jurpo 20.09.2009

rating 90,000

Saman kategorian TOP-leffoja

Koskemattomat
Koskemattomat arvosana 4,20
Koskemattomat
Dawn of the Dead
Dawn of the Dead arvosana 4,20
Dawn of the Dead
Piukat paikat
Piukat paikat arvosana 4,05
Piukat paikat
Kuolema saapuu yöllä
Kuolema saapuu yöllä arvosana 4,31
Kuolema saapuu yöllä

Elokuvan tiedot

Riiviöt 2 - uusi pesue
Riiviöt 2 - uusi pesue arvosana 3,74

Riiviöt 2 - uusi pesue (1990)

Alkuperäinen nimi: Gremlins 2: The New Batch

Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
1990
Pituus:
106 min
K11
Ohjaajat:
Joe Dante
Käsikirjoittajat:
Charles S. Haas
Pääosanäyttelijät:
Christopher Lee, Dick Miller, Haviland Morris, Jackie Joseph, John Glover, Phoebe Cates, Robert Picardo, Zach Galligan
Maat:
USA
Kielet:
englanti