Arvostelu

Laatuviihdettä.

Joe Danten Riiviöt oli menestys, mutta jatko-osaa saatiin odottaa pitkään. Charles Haasin käsikirjoitus ei juonessa loista, mutta sitäkin enemmän se loistaa pikimustassa huumorissa ja meiningissä.

Billy (Zach Galligan) ja Kate (Phoebe Cates) ovat siirtyneet New Yorkiin ja työskentelevät mediamoguli Daniel Clampin (John Glover) omistamassa pilvenpiirtäjässä. Huonon sattuman vuoksi Gizmo on myös talossa ja hirvittävä tohtori Catheter (Sir Christopher Lee) taas aikoo tutkia sitä leikkomalla. Kuitenkin Gizmo kastuu ja lopputulos on valtava lauma vihreitä, ilkeitä, rähmäisiä ja hullunhauskoja otuksia jotka tuhoavat ympäristöä mielikuvituksellisella innolla. Siitä eteenpäin Dante paahtaa kaasu pohjassa absurdin huumorin mukana, katkaisee kohtauksen keskeltä, viittaa elokuviin ja kirjallisuuteen, aivoriiviö (Tony Randall) selittää lajinsa tarkoitusperiä TV:ssä Fred-sedän (Robert Prosky) haastateltavana ja Christopher Lee on hyytävimmillään.

Samojen näyttelijöiden avulla jatkumon tunne on vahva, joskin se on pelkkä yksityiskohta rähmäroiskeisessa menossa. Rick Bakerin suunnittelemat riiviöt ovat monipuolisia, rumia ja ilmeikkäitä ja sama pätee Gizmoon, joka on yhä äärisöpö otus isoine silmineen ja turkkeineen. Meno on äärimmäisen hurjaa, sillä katsoja tietää mitä odottaa rähmäisiltä viheranarkiaterroristeilta ja itseparodinen ote on voimakkaasti mukana. Lyhyesti sanoen juoni on melkoista soopaa riiviöiden laittaessa pilvenpiirtäjän päreiksi, mutta kokoelmana morbidin hauskoja kohtauksia kyseessä on mestariteos. Tehosteet ovat myös hyviä ja nimi-ilkimyksiä sovelletaan myös soseiseen paperisilppurikohtaukseen.

Hulvattoman hauska. Täynnä parodiaa, viittauksia ja kierouksia ja osoittaa että jatko-osa voi olla edeltäjäänsä parempi ollen silti jatko-osa. Laatuviihdettä siis.

Pisteet: rating 90,000

Jurpo
Tähtääjä, 1432 arvostelua
Arvosteltu: 20.09.2009
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Noita
Noita arvosana 3,92
Noita
Ed Wood
Ed Wood arvosana 4,11
Ed Wood
Berliinin taivaan alla
Berliinin taivaan alla arvosana 4,06
Berliinin taivaan alla
Vihreä maili
Vihreä maili arvosana 4,38
Vihreä maili

Elokuvan tiedot

Riiviöt 2 - uusi pesue
Riiviöt 2 - uusi pesue arvosana 3,74

Riiviöt 2 - uusi pesue (1990)

Alkuperäinen nimi: Gremlins 2: The New Batch

Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
1990
Pituus:
106 min
K11
Ohjaajat:
Joe Dante
Käsikirjoittajat:
Charles S. Haas
Pääosanäyttelijät:
Christopher Lee, Dick Miller, Haviland Morris, Jackie Joseph, John Glover, Phoebe Cates, Robert Picardo, Zach Galligan
Maat:
USA
Kielet:
englanti