Arvostelu

Juoni on vain tekosyy sille, että ohjaaja Joe Dante saa toteuttaa hauskoja visioitaan.

Tunnelmallinen kauhukomedia Gremlins sai kuusi vuotta myöhemmin komediallisemman jatko-osan. Ykkösen synkkyys ja limaisuus on korvattu lisäämällä kieroa huumoria sekä enemmän limaisuutta. Alkuun leffa vetelhtii eteenpäin ihan liian hitaalla vauhdilla eikä katsojaa voisi vähempää kiinnostaa. Kun leffa pääsee vauhtiin, niin se sitten on vauhdissa. Lopputulos on ehkä enemmän lapsille tehty kuin ensimmäinen osa, mutta kyllä varttuneempikin katsoja viihtyy kertaalleen tämän parissa.

Juonen voi lukea tuosta alhaalta, mutta se on kuitenkin vain tekosyy sille, että ohjaaja Joe Dante saa toteuttaa hauskoja visioitaan. Edeltäjästään ei ole jäljellä enää kuin söpö Gizmo, siitä syntyvät hirviöt sekä muutama muu henkilö. Homma maistuu myös joissain kohdin aika pahasti rahastukselta, mutta lopulta teos paljastuu äkkiväärän huumorin kaatopaikaksi, jonka Dante vain on naamioinut elokuvaksi. Tämän kaatopaikan vitsit kuitenkin toimivat yllättävän hyvin ja parhaimpaan teräänsä päästessä leffa on varsinaista nautintoa tuottavaa viihdettä.

Näyttelijäsuoritukset ovat joko ärsyttävästi vedetty yli, mikä on osittain tarkoituksellista, tai sitten muuten vain mitäänsanomattomia räpellyksiä. Rutiininomaisesta Christopher Leestäkään ei keksi mitään hyvää sanottavaa. Heikko näyttelijätyö kantaa vierellään heikkoja tehosteita, jotka saavat elokuvan näyttämään armottoman kököltä.

Kieli poskella -asenne kuitenkin pelastaa paljon ja Gremlins 2 onkin viihdyttävä fantasiaseikkailukomedia. Häviää kaikessa ykköselle, mutta toimii hyvänä kertakäyttöviihteenä. Heikohko alku ja monet muut jo mainitsemani negatiiviset seikat tiputtavat pisteitä, mutta kaikessa roskaisuudessaan Gremlinsin jatkiksen jaksaa kerran läpi hekotella. Suosittelen kuitenkin enemmän loistavaa ykkösosaa, jonka nostalgiataso on melkein ylittämätön.

Elokuvaa pelkästään kauneimpana taidemuotona pitävät henkilöt saavat tästä pelkästään päänsärkyä. No, ehkä vähän myös mahakipuja.

Pisteet: rating 50,000

Thoke
Tykittäjä, 620 arvostelua
Arvosteltu: 27.05.2006
Katsottu: DVD

Laatuviihdettä.

 

Jurpo 20.09.2009

rating 90,000

Saman kategorian TOP-leffoja

Kuolema saapuu yöllä
Kuolema saapuu yöllä arvosana 4,31
Kuolema saapuu yöllä
Koskemattomat
Koskemattomat arvosana 4,20
Koskemattomat
Sátántangó
Sátántangó arvosana 4,44
Sátántangó
Milanon ihme
Milanon ihme arvosana 3,93
Milanon ihme

Elokuvan tiedot

Riiviöt 2 - uusi pesue
Riiviöt 2 - uusi pesue arvosana 3,74

Riiviöt 2 - uusi pesue (1990)

Alkuperäinen nimi: Gremlins 2: The New Batch

Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
1990
Pituus:
106 min
K11
Ohjaajat:
Joe Dante
Käsikirjoittajat:
Charles S. Haas
Pääosanäyttelijät:
Christopher Lee, Dick Miller, Haviland Morris, Jackie Joseph, John Glover, Phoebe Cates, Robert Picardo, Zach Galligan
Maat:
USA
Kielet:
englanti