Pistejakauma

4%

1%

5%

6%

17%

14%

33%

19%

1%

0%

Pisteytykset

rating 10,000

Nosfecoff
Käyttäjä

rating 10,000

Ready Player One on tyhjin, merkityksettömin, sisällöttömin, aivokuolettavin, tyhmäännyttävin, muovisin, ankein, epäinhimillisin, väkisinväännetyin, tunteettomin, tunteitaherättämättömin ja vielä kerran tyhjin elokuva, mitä kuvitella saattaa. Sen 140 minuutin mittainen olemassaolo on pelkkää rytinää rytinän päälle runsaalla rytinällä rytisteltynä. Tehosteita on niin herranperkeleen paljon, ettei tilaa jää millekään sellaiselle ominaisuudelle, josta syntyisi hyvä elokuva. Oli kyseessä sitten vastenmielisen hävettävä virtuaalimaailman dialogi, nostalgiapisteitä armottomasti kalasteleva halpamainen viittausvillitys, tai niinkin pieneltä tuntuva asia kuin Ty Sheridanin zombiemainen näyttely, onnistuu elokuva kutittamaan tympääntymishermoani jokaisella pienelläkin tekemällään eleellä.

Otan sanani takaisin. Ei ihan jokaisella, sillä Spiilbärin toiseksi tomhänksiksi muutaman elokuvan myötä ryhtynyt Mark Rylance onnistuu hienolla roolisuorittamisellaan tuomaan ihmisyyttä ja sielua teokseen, joka sellaista kipästi kaipaa. Aina hänen ollessa ruudulla luulin katsovani aivan toista elokuvaa. Hänen poistuessaan taas palaa ankeaan todellisuuteen, jossa tuijottaa Ready Player Onea kolmedeelasit tyhjyyteen ammottavilla, kuolleilla silmillä. Jälleen täyttyy ruutu rumista - ja paikoin vieläpä aivan helvetillisen rumista - animaatiohahmoista, joista varsinkin päähenkilön kuvottavan näköisen avatarinperkeleen tahtoisi vain hakata vasaralla samaksi digitaaliseksi jätteeksi josta on syntynytkin. Tunnettujen pelien hahmoja hyppii siellä, täällä, tuolla ja tuossa, mutta sen sijaan, että innostuisin jostain tanssiklubikohtauksessa vilahtavasta Street Fighterin Blankasta, jään vain toivomaan seuraavaa Mark Rylancen kohtausta, joka oikeasti muistuttaa oikeaa elokuvaa.

Elokuvan tarina ylittää bullshit-kynnyksen räikeästi ja nousee raketin lailla idioottimaisten elokuvajuonten eliittiin. Iso Paha Korporaatio™ on vauhdissa jälleen, ja katsojan masennus on massiivisen kova Korporaation yrittäessä saada maailmankaikkeutta haltuunsa. En ole varma siitä, menikö se juuri noin, mutta väliäkö tuolla on. Samaa paskaa tämä on kuin kaikki muut koskaan tehdyt kurjemmat skifitarinat. Hämmästyttävintä tässä tarinabominaatiossa on se, että se perustuu ihan oikeaan, olemassaolevaan kirjaan. En sairaimmissa fantasioissanikaan kykene käsittämään, mitä kirja voi sisältää, jos siihen perustuva elokuva on näin sisällötön.

Se, että teoksen ohjaajaksi mainitaan Spielberg, ei herätä mitään tunteita. Tällainen puolen tähden teos on yksi merkityksetön likatahra suuren ohjaajan uralla, eikä arvostukseni häntä kohtaan kokenut pientäkään kolausta.

Se vain kasvoi.

Jonttura
Käyttäjä

rating 10,000

Miihkali
Tykittäjä

rating 10,000

Elokuvan tiedot

Ready Player One
Ready Player One arvosana 3,04
Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2018
Pituus:
140 min
Ohjaajat:
Steven Spielberg
Käsikirjoittajat:
Ernest Cline, Zak Penn
Pääosanäyttelijät:
Ben Mendelsohn, Hannah John-Kamen, Lena Waithe, Mark Rylance, Olivia Cooke, Philip Zhao, Simon Pegg, T. J. Miller, Tye Sheridan, Win Morisaki
Maat:
USA
Kielet:
englanti