Arvostelu

Osoitus siitä, miten yksinkertaisesta juonesta saadaan aikaan viihdyttävä elokuva.

Ajattelinpa, että nyt olisi sopiva rako katsoa Rancho River, koska eilen tuijotin tuon Muukalainen Laramiesta ja saman fiiliksen ylläpitämiseksi ajattelin tapittaa jonkun toisen Stewartin leffan perään. Hirveästi ennakko-odotuksia ei ollut, tosin tuo Muukalainen Laramiesta osoittautui erinomaiseksi länkkäriksi, niin uskoin, ettei tämäkään nyt ihan huono ehkä ole. Eikä se ollutkaan.

Englantilainen Martha Price (Maureen O'Hara) saapuu tyttärensä kanssa Amerikkaan, mukanaan omituinen sonni, jolla ei ole lainkaan sarvia. Sonni huutokaupataan kahdella tonnilla ja paikallinen lehmipoika Sam "Bulldog" Burnett suostuu matkaoppaaksi vaaralliselle reitille, sonnia kuljetettaessa omistajalleen. Mutta Martha Price ja hänen tyttärensä eivät tiedä Samin kieroiluista. Hän on nimittäin myynyt sonnin eteenpäin tuhannella dollarilla ja petos paljastuukin vasta matkalla joukkion jouduttua karjalauman hyökkäyksen kohteeksi.

Rancho River on veteraaniohjaajan Andrew V. McLaglenin taidonnäyte miten tehdään viihdyttävä ja antoisa western. Myös James Stewart tekee omaan tuttuun tapaansa loistoroolin, unohtamatta sivunäyttelijöitä. Juoni on ehkä hieman yksinkertainen, mutta tämä on osoitus siitä, miten yksinkertaisesta juonesta saadaan aikaan viihdyttävä elokuva. Mutta mikään loistofilmi Rancho River ei siltikään ole, se häviää mm. Muukalainen Laramiesta -leffalle, joka on kieltämättä yksi parhaita Strewartin leffoja, missä hän on näytellyt.

Rancho River on juuri sopivan pitkä kantaakseen juonensa loppuun saakka, esim. yli kaksi tuntisena leffa olisi todennäköisesti alkanut jo puuduttaa. Nyt n. puolitoista tuntisena se onnistuu viihdyttämään katsojaa koko kestonsa ajan ja tarjoamaan perusmukavan länkkärikokemuksen. Rancho River on siis ihan perushyvä western hyvillä näyttelijöillä varustettuna, mutta mitenkään maata mullistavana sitä ei voi pitää. Suosittelen, jos kevyt lännenseikkailu hienoissa maisemissa iskee.

nimimerkki: Tolppanen

Pisteet: rating 60,000

Tolppanen
Käyttäjä, 39 arvostelua
Arvosteltu: 24.07.2006
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

The Shining - Hohto
The Shining - Hohto arvosana 4,16
The Shining - Hohto
Seitsemäs sinetti
Seitsemäs sinetti arvosana 3,94
Seitsemäs sinetti
Kurjet lentävät
Kurjet lentävät arvosana 4,18
Kurjet lentävät
Leon
Leon arvosana 4,33
Leon

Elokuvan tiedot

Rancho River
Rancho River arvosana 2,13

Rancho River (1965)

Alkuperäinen nimi: Rare Breed, The

Genret:
Draama,
Valmistusvuosi:
1965
Pituus:
97 min
Ohjaajat:
Andrew V. McLaglen
Pääosanäyttelijät:
Brian Keith, James Stewart, Juliet Mills, Maureen O'Hara
Maat:
USA