Arvostelu

Hauskasti käsikirjoitettu draama, jonka kohtauksien välissä nähdään Lennyn tuottamaa tekstiä ja laulua teatterinäyttelijöiden muodossa.

Lenny Weinraub (Allen) on 60-vuotias urheilutoimittaja joka elää vaimonsa Amandan (Bonham-Carter) kanssa onnellista mutta yllätyksetöntä elämää. Yhtäkkiä Amanda kuitenkin ilmoittaa haluavansa lapsen. Lenny on aluksi ideaa vastaan, mutta lopulta pari adoptoi poikalapsen, jonka nimeksi tulee Max. Tosin Lennyn ensin ehdotettua sellaisia nimiä kuin Groucho, Harpo, Phineas, Django, Earl the Pearl ja Sugar Ray. Muutaman vuoden kuluttua Lennyn huomattua kuinka terävä ja fiksu poika on, tämä saa pakkomielteen etsiä pojan biologinen äiti käsiinsä. Toisin kuin mitä Lenny oli toivonut, Linda Wright aka Linda Wales aka Linda Ash aka Jane Cum on prostituointia päätoimenaan harjoittava pornotähti.

Mighty Aphrodite on hauskasti käsikirjoitettu ihmisdraama, jonka kohtauksien välissä nähdään Lennyn mielikuvituksen tuottamaa tekstiä ja laulua amfiteatterinäyttelijöiden muodossa. Sorvino on täydellinen ääliömäisenä Lindana, Helena-Bonham Carter mainio syrjähyppyä suunnittelevana Amandana ja Allen hauska hieman hukassa olevana aviomiehenä. Erityisesti elokuvan loppu on Allen-tyyliin melkoinen yllätys. Allen tapansa mukaan ohjasi ja käsikirjoitti.

Lenny : What should we call him?
Amanda : How about Eric?
Lenny : Eric? This kid is not a viking.

nimimerkki: IdigN1

Pisteet: rating 80,000

IdigN1
Tähtääjä, 36 arvostelua
Arvosteltu: 18.10.2005
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Snatch - hävyttömät
Snatch - hävyttömät arvosana 4,12
Snatch - hävyttömät
Sademies
Sademies arvosana 4,06
Sademies
Paluu tulevaisuuteen
Paluu tulevaisuuteen arvosana 4,25
Paluu tulevaisuuteen
Ed Wood
Ed Wood arvosana 4,11
Ed Wood

Elokuvan tiedot

Rakkauden jumalatar
Rakkauden jumalatar arvosana 3,28

Rakkauden jumalatar (1995)

Alkuperäinen nimi: Mighty Aphrodite

Genret:
Komedia
Valmistusvuosi:
1995
Pituus:
91 min
Ohjaajat:
Woody Allen
Pääosanäyttelijät:
F. Murray Abraham, Helena Bonham Carter, Michael Rapaport, Mira Sorvino, Woody Allen
Maat:
USA