Arvostelu

Venäjä on hurja maa.

Roger Mooren tähdittämän Pyhimys-sarjan nähneet ovat arvostelleet 90-luvun Pyhimystä ankarasti. Ei muka ole sellainen kuin pitäisi, kun agenttina häärii Val Kilmer. Eduksi siis on, jos ei ole nähnyt vanhaa sarjaa. Ei ole vertailukohteita, jotka latistaisivat elämystä.

Ei Val Kilmer huono ole. Mies sopii hyvin Simon Templariksi, joka vaihtaa henkilöllisyyttä ja kasvoja niin tiuhaan, että on kadottaa itsensä valeidentiteettien sekaan. Oikealla hetkellä kuvioihin astuu kaunis tiedenainen (Shue), jonka kehittämän kaavan avulla voitaisiin pelastaa tuhansia ihmishenkiä Venäjän kylmyydessä. Templar saa toimeksiannon varastaa kaava, mutta omatunto kolkuttaa liikemiesagenttia. Pyhimyksen lisäksi tarjolla on huisin jänniä takaa-ajoja, hyisiä hetkiä jäisessä jorpakossa ja vihaisia venäläisiä. Venäjä on hurja maa.

Leffa kärsii veijarien puutteesta. Val Kilmer ei ole koomikko, eikä sitä häneltä edellytetäkään, mutta kuitenkin hänelle on sälytetty kaikki filkan hauskat kohtaukset ja heitot. Olisi pahojen setienkin odottanut hiukan heittävän huulta, että tasapaino säilyisi.

Pisteet: rating 70,000

Söpö
Ylläpitäjä, 787 arvostelua
Arvosteltu: 25.10.2002
Katsottu: VHS

Saman kategorian TOP-leffoja

Seittien linna
Seittien linna arvosana 4,08
Seittien linna
Yön ritari
Yön ritari arvosana 4,24
Yön ritari
Pelon palkka
Pelon palkka arvosana 4,19
Pelon palkka
Noita
Noita arvosana 3,91
Noita

Elokuvan tiedot

Pyhimys
Pyhimys arvosana 3,14

Pyhimys (1997)

Alkuperäinen nimi: The Saint

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
1997
Pituus:
116 min
Ohjaajat:
Phillip Noyce
Käsikirjoittajat:
Jonathan Hensleigh, Leslie Charteris, Wesley Strick
Pääosanäyttelijät:
Elisabeth Shue, Rade Serbedzija, Val Kilmer
Maat:
USA
Kielet:
englanti, venäjä