Arvostelu

Keskivertoa parempi elokuva jonka parasta antia ovat tappajanuket ja yllättävä loppukohtaus.

Puppet Master on vanha 80-luvulla ilmestynyt kauhuelokuva. Nauhoitin tämän jonkin aikaa sitten elokuvakanava Showtimelta ja päätin vihdoinkin katsoa sen. Ja tämä elokuva yllätti minut.

Andre Toulon on lahjakas nuken tekijä. Hän löytää vanhan egyptiläisen loitsun jonka avulla hän herättää nukkensa henkiin. Pian hän kuitenkin piilottaa nuket ja ampuu itsensä, koska hän ei halua nukkejen tai niiden henkiin herättämisen salaisuuden joutuvan vääriin käsiin. Hän tietää, että pahan ihmisen hallussa nuket voivat tehdä hirvittäviä asioita. Vuosikymmeniä myöhemmin Neil Gallagher saa selville nukkejen salaisuuden. Hän kutsuu luokseen neljä tuntemaansa ihmistä joilla kaikilla on erikoisia kykyjä. Saapuessaan vieraat huomaavat, että Neil on tappanut itsensä. Asiat menevät pian huonommaksi, kun Toulonin nuket heräävät henkiin ja alkavat tappamaan vieraita. Miksi nuket tappavat? Mikä on nukkemestarin salaisuus ja miksi Neil teki itsemurhan saatuaan sen selville?

Idea tappajanukeista ei ole uusi. Ennen tätä elokuvaa oli ilmestynyt klassinen Child's Play. Nykyään tappajanuket ovat aihe jota on käytetty useasti monessa eri muodossa. Puppet Master on mielestäni kuitenkin aivan omanlaisensa. Tarina on melko omaperäinen ja nuket ovat erikoisia. Oma suosikkini on Blade. Blade on mustaan hattuun ja takkiin pukeutunut nukke jolla on valkoinen naama, mustat silmät joista ilmestyy piikit, ja kädet joista toinen on koukku ja toinen on veitsi.

Elokuva on aikansa elokuvaksi melko hyvin tehty. Tehosteet ja animaatio ovat kökön näköisiä, mutta se ei katselunautintoa haittaa. Näyttelijät eivät ole mahtavia, mutta he hoitavat hommansa. Musiikki elokuvassa on mainiota. Elokuvan tunnari luo täydellisen tunnelman. Elokuva ei ole pelottava eikä kovin jännittäväkään, mutta ennalta-arvattava se ei mielestäni ole. Kauhuelokuvaksi sen voi luokiltella tappajanukkejen takia. Nuket tekevät elokuvassa aikaa rumaa jälkeä ja verta ei säästetä.

Kokonaisuutena Puppet Master on keskivertoa parempi elokuva jonka parasta antia ovat tappajanuket ja yllättävä loppukohtaus. Se ei ollut mitä odotin, mutta viihdyttävä elokuva. Suosittelen katsomaan jos pitää kauhuelokuvista tai elokuvista yleensä.

Pisteet: rating 80,000

Lordi-fani
Käyttäjä, 18 arvostelua
Arvosteltu: 05.08.2008
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Eyes Wide Shut
Eyes Wide Shut arvosana 3,87
Eyes Wide Shut
Pulp Fiction - tarinoita väkivallasta
Pulp Fiction - tarinoita väkivallasta arvosana 4,43
Pulp Fiction - tarinoita väkivallasta
Epäillyt
Epäillyt arvosana 4,12
Epäillyt
Noita
Noita arvosana 3,94
Noita

Elokuvan tiedot

Puppet Master
Puppet Master arvosana 3,36
Genret:
Trilleri,
Valmistusvuosi:
1989
Pituus:
90 min
K15
Ohjaajat:
David Schmoeller
Käsikirjoittajat:
Charles Band, Kenneth J. Hall
Pääosanäyttelijät:
Irene Miracle, Jimmie F. Skaggs, Kathryn O'Reilly, Matt Roe, Paul Le Mat, Robin Frates, William Hickey
Maat:
USA
Kielet:
englanti