Arvostelu

Rob Reiner on ohjannut hienon version Stephen Kingin loistavasta kirjasta.

Kun kirjailija Paul Sheldon (James Caan) saa uusimman kirjansa valmiiksi syrjäisessä hotellissa keskellä Coloradon vuoristoa, hän lähtee ajamaan takaisin New Yorkiin. Kesken matkan hänet yllättää sankka lumimyrsky, jonka seurauksena hän rysäyttää autonsa ulos tieltä. Sheldonin onneksi paikalle sattuu kirjailijan "ykkösihailija" ja sairaanhoitaja Annie Wilkes (Kathy Bates). Annie hoitaa Sheldonin kuntoon, mutta samalla hänestä paljastuu ikäviä pakkomielteisiä puolia, varsinkin kirjailijan menestyskirjasarjaa Miseryä kohtaan. Kun vielä kukaan ei tiedä Sheldonin olevan loukussa Annien kotona, täytyy hänen itse keksiä keinot päästä pois.

Rob Reiner on ohjannut hienon version Stephen Kingin loistavasta kirjasta. Elokuva pitää katsojan jännityksessä koko ajan, paljastaen hiljalleen enemmän ja enemmän Annien pakkomielteisyydestä ja sen seurauksista. Kathy Bates varastaa koko elokuvan upealla roolityöllään Anniena, josta hän voittikin ansaitun Oscarin. Myös James Caan onnistuu loistavasti hädässä olevan kirjailijan roolissaan, vaikkakin jää hieman Batesin varjoon.

Elokuvan tähtiparin ulkopuolella hienointa antia on paikallisen sheriffin, "Buster" McCainin ja tämän vaimon sekä apulaissheriffin Virginian, välinen sanailu sekä kemia. Kaiken kaikkiaan sheriffi on ehkä elokuvan hienoimpia hahmoja ja Richard Farnsworth vetää roolinsa todella hienolla ammattitaidolla.

Piina on Avain pakoon ja Hohdon ohella parasta mitä Stephen Kingin kirjoista on koskaan tehty. Elokuvassa toimii kaikki: näyttely, ohjaus, käsikirjoitus sekä kuvaus. Varsinkin elokuvan "onnutuskohtaus" on jäänyt varmasti kaikille elokuvan nähneille pysyvästi mieliin. Lopulta kuitenkin mieliin jää ajatus, kuinka paljon Annien kaltaisia "ykkösihailijoita" onkaan olemassa ja kuinka pitkälle he ovat valmiita menemään.

nimimerkki: OutlawPuppet

Pisteet: rating 90,000

OutlawPuppet
Käyttäjä, 4 arvostelua
Arvosteltu: 20.07.2006
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Kaupungin valot
Kaupungin valot arvosana 4,11
Kaupungin valot
Fight Club
Fight Club arvosana 4,21
Fight Club
Taksikuski
Taksikuski arvosana 4,11
Taksikuski
Tiikerikissa
Tiikerikissa arvosana 4,11
Tiikerikissa

Elokuvan tiedot

Piina
Piina arvosana 3,99

Piina (1990)

Alkuperäinen nimi: Misery

Genret:
Draama,
Valmistusvuosi:
1990
Pituus:
103 min
Ohjaajat:
Rob Reiner
Käsikirjoittajat:
Stephen King, William Goldman
Pääosanäyttelijät:
James Caan, Kathy Bates, Lauren Bacall, Richard Farnsworth
Maat:
USA
Kielet:
englanti