Arvostelu

Pitää katsojan jännityksessä alusta pitäen.

Kirjan kirjoittaminen ei ole helppoa. Mutta kuvitteleppa millaista olisi, jos sellainen pitäisi kirjoittaa miellyttämään ihmistä, joka pitää sinua vankinaan ja on vähintäänkin ailahteleva luonne, ellei täysi psykopaatti! Sinun täytyy kirjoittaa ja kirjoittaa... oman henkesi tähden.

Juuri näin joutuu tekemään kirjailija, joka ajaa vahingossa autollaan ojaan ja loukkaantuu vakavasti. Hänet pelastaa kuitenkin nainen, joka tunnustautuu hänen innokaaksi ihailijakseen. Hän on lukenut joka ikisen kirjailijan "Misery"-kirjan ja hankkii pian uudenkin. Samalla hän saa tutustua uuden kirjan käsikirjoitukseen, jonka takia kirjailija alunperin noille maille lähtikin. Nainen on entinen ammattihoitaja ja hän hoivaa kirjailijaa hyvin ja hartaasti... Se on kuitenkin hieman liian hyvää ollakseen totta, sillä pian kirjailija huomaa, ettei naisella ole ihan kaikki kotona, kun lumi maanteillä vain tuntuu yhä vain pysyvän, eikä tutuistakaan kuulu mitään. Eikä nainen tunnu yhtään pitävän uuden kirjan käsikirjoituksestakaan, mutta uutta, jo painettua kirjaa hän lukee ahmien... Ja eräänä yönä nainen sitten tulee huoneeseen raivosta täynnä: Kirjailija on tappanut hänen elämänsä sankarin! Pian kirjailijan on kirjoitettava koko juttu uusiksi ja juuri niin, että se miellyttää tuota puolihullua naista.

Misery, eli Piina kuuluu Stephen Kingin filmatisointien parhaimmistaan. Se pitää katsojan jännityksessä alusta pitäen, eikä yllättäviäkään juonenkäänteitä ole pahemmin säästelty. Itse aloin jo ihmetellä, miksi nainen paljastui jo niin alussa hulluksi, mutta juoni kantoi ihme kyllä loppuun asti.

Elokuva on tehty taidolla ja ammattitaidolla. Elokuva on kaikin puolin hyvin "Kingmäinen" ja mikäs sopisi tähän paremmin. Roolisuorituksia elokuvassa tehdään monia loistavia ja pyöreydessään hieman Britget Jonesia muistuttava Kathy Bates ansaitsee Oscarinsa.

Kokonaisuudessaan varsin suositeltava pieni kauhufilmi mihin tahansa tylsään iltaan tai ihan vartavasten katsottavaksi. Kyllä, se on sen arvoinen.

nimimerkki: Sano mitä sanot

Pisteet: rating 80,000

Dekabristi
Tähtääjä, 194 arvostelua
Arvosteltu: 21.07.2005
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Tule ja katso
Tule ja katso arvosana 4,29
Tule ja katso
Kummisetä osa II
Kummisetä osa II arvosana 4,29
Kummisetä osa II
The Plague Dogs
The Plague Dogs arvosana 4,18
The Plague Dogs
Kaupungin valot
Kaupungin valot arvosana 4,11
Kaupungin valot

Elokuvan tiedot

Piina
Piina arvosana 3,99

Piina (1990)

Alkuperäinen nimi: Misery

Genret:
Draama,
Valmistusvuosi:
1990
Pituus:
103 min
Ohjaajat:
Rob Reiner
Käsikirjoittajat:
Stephen King, William Goldman
Pääosanäyttelijät:
James Caan, Kathy Bates, Lauren Bacall, Richard Farnsworth
Maat:
USA
Kielet:
englanti