Arvostelu

Colin Farrellin show alusta loppuun.

Stuart (Colin Farrell) on New Yorkissa asusteleva PR-ukko. Hepun koko elämä tuntuu olevan kulissia kalliine italialaispukuineen. Ukko sattuu vastaamaan kadun varrella sijaitsevaan puhelimeen sen soidessa ja toisessa päässä on tarkka-ampuja lasertähtäimineen. Jos mies lopettaa puhelun niin kuula napsahtaa otsaan ja sillä siisti. Tarkka-ampuja pakottaa Stuartin riisumaan naamarinsa ja paljastamaan metkunsa ympärille kerääntyneille uutisvälineille, poliiseille, vaimolle ja rakastajattarelle. Tarkka-ampujan lasertähtäin vaeltelee puhelinkopin ympäristössä valmiina pudottamaan päitä, Stuartille tuleekin varsin hikiset oltavat kun hänen tulee päättää omalla käytöksellään kopin ympärillä häärävien ihmisten elämästä tai kuolemasta.

Enpä tosiaan tiennyt että Phone Booth olisi näin pienimuotoinen leffa, joka tapahtuu puhelinkopissa ja siitä parinkymmenen metrin säteellä. Kiefer Sutherland kuullaan pääasiassa vain äänenä puhelimessa. Kyllähän tämä on Colin Farrellin show alusta loppuun. Harvemmin tulee missään leffassa katseltua näyttelijän ilmeitä ja elekokoelmaa näin pitkään. Kiinnostaisi tietää kuinka puhelinkeskustelu on toteutettu kuvaustilanteessa, onko langan toisessa päässä ollut joku lukemassa repliikkejä vai hoiteleeko Farrell homman yksinään.

Vaikka leffa kestää vain 82 minuuttia niin se on juuri juuri sopiva aika tämän tyyppiselle pätkälle. Ehkä jopa vieläkin olisi voinut napsia pois, mutta silloinhan olisi ollut jo kyseessä lyhytelokuva. Tämän tyyppinen homma joko kaatuu tai nousee päänäyttelijän onnistumisesta riippuen ja onnistuihan se. Pidin pienimuotoisesta ja poikkeavasta toteutustavasta sekä Farrellin loistavasta roolisuorituksesta. Aivan täysin paketti ei tällä kertaa kuitenkaan kolahtanut vaikka arvostan pienimuotoisia ja hyvän perusidiksen omaavia leffoja todella korkealle. Toteutuksellinen perusidis on kunnossa, mutta tarinan toimivuudesta näinkin pitkänä voidaan olla montaa mieltä. Ja hiukan jäi pyssymiehenkin motivaatiot auki.

Pisteet: rating 60,000

arska
Ylläpitäjä, 637 arvostelua
Arvosteltu: 09.06.2003
Katsottu: Teatterissa

rating 80,000

Ei yhtään tylsää hetkeä.

Vieras 15.09.2003

rating 70,000

Saman kategorian TOP-leffoja

Yön ritari
Yön ritari arvosana 4,24
Yön ritari
Oldboy
Oldboy arvosana 4,32
Oldboy
Reservoir Dogs
Reservoir Dogs arvosana 4,25
Reservoir Dogs
Epäillyt
Epäillyt arvosana 4,12
Epäillyt

Elokuvan tiedot

Phone Booth
Phone Booth arvosana 3,69
Genret:
Rikos,
Valmistusvuosi:
2002
Pituus:
82 min
Ohjaajat:
Joel Schumacher
Käsikirjoittajat:
Larry Cohen
Pääosanäyttelijät:
Colin Farrell, Forest Whitaker, Katie Holmes, Kiefer Sutherland, Radha Mitchell
Maat:
USA
Kielet:
englanti, swahili