Arvostelu

Yksinään täydellisen surkea elokuva, mutta kokonaisuuden osana täydellinen.

Koska ensimmäinen Paluu tulevaisuuteen oli menestys sille tehtiin jatko-osa. Lähes kaikkia merkittäviä rooleja tekivät samat näyttelijät ja ohjaajakin oli sama. Jatkumon luomiseen kaikki oli täydellistä ja tarina alkaakin heti lopusta, joten mitään välihetkeä ei ole luvassa tuomaan uusia henkilöhahmoja ja vaihtunutta näyttelijää ei ehdi huomata.

Marty McFlyn (Michael J. Fox) ja Jenniferin (Elisabeth Shue) automatka katkeaa heti alkuun 'Doc' Brownin (Christopher Lloyd) saapuessa paikalle tuulispäänä. Pitää siis tehdä pikavisiitti tulevaisuuteen, selvittää siellä ongelmia, joskin Martyn idea hyödyntää tietoja tulevaisuudesta on eräälle toiselle, Biffille (Thomas F. Wilson) kiinnostuksen kohde ja taas on palattava menneisyyteen ja korjattava sen suunta ennen kuin on mahdollista palata tulevaisuuteen, eli nykyhetkeen.

Toinen osa aikamatkustavaa scifikomediaa käynnistyy ehkä heppoisalla tavalla ja kestää pitkään ennen kuin varsinainen juoni on selkeäksi luotu, mutta vauhtiin päästyään ei hellitä yhtään. Aikaparadoksin vältteleminen on kiivasta ponnistelua ja Biff Tannen ilmaisee vihansa lantaa kohtaan. Tehosteet ja meikit ovat yksinkertaisuudessaan tehokkaita, joskin tulevaisuusvisio vaikuttaa melkoisen naiivin hupaisalta nyt. Se onkin ainoa hieman vanhentunut piirre kokonaisuudessa, mutta kaikki muu toimii hyvin.

Viihdyttävä ja toiminnantäytteinen keskipiste aikamatkustukselle ja juonta jätetään luonnollisesti auki finaalia kohden. Yksinään täydellisen surkea elokuva, mutta kokonaisuuden osana täydellinen.

Pisteet: rating 70,000

Jurpo
Tähtääjä, 1439 arvostelua
Arvosteltu: 03.10.2009
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Smoke
Smoke arvosana 3,78
Smoke
Kultakuume
Kultakuume arvosana 4,19
Kultakuume
Punainen sika
Punainen sika arvosana 3,87
Punainen sika
Blade Runner 2049
Blade Runner 2049 arvosana 3,89
Blade Runner 2049

Elokuvan tiedot

Paluu tulevaisuuteen II
Paluu tulevaisuuteen II arvosana 3,83

Paluu tulevaisuuteen II (1989)

Alkuperäinen nimi: Back to the Future Part II

Genret:
Seikkailu,
Valmistusvuosi:
1989
Pituus:
108 min
K11
Tunnetaan myös nimillä:
Back to the Future Part 2, Tillbacka till framtiden II
Ohjaajat:
Robert Zemeckis
Käsikirjoittajat:
Bob Gale, Robert Zemeckis
Pääosanäyttelijät:
Billy Zane, Christopher Lloyd, Elijah Wood, Elisabeth Shue, James Tolkan, Jeffrey Weissman, Lea Thompson, Michael J. Fox, Thomas F. Wilson
Maat:
USA
Kielet:
englanti