Arvostelu

Samoja vitsejä kierrätetään, mutta kohtalaisen toimivalla tavalla.

DVD:llä julkaistusta Paluu tulevaisuuteen-boksista löytyvä toinen kiekko sisältää suoraa jatkoa sille, mihin ensimmäinen osa jäi. Oikeastaan ne jotka eivät ykköstä ole nähneet voivat jättää koko ajatuksen leffan katsomisesta, kun taas aloitusosan muistavat ovat juonessa heti mukana. Marty McFlyn edellinen seikkailu on juuri saatu päätökseen, kun tohtori Emmerett Brown tulee hakemaan hänet vuoteen 2015. Aikaparadokseja on vältettävä, mutta kommelluksia syntyy väkisinkin.

Toisen osan käsikirjoitus ei liiku yhtä sutjakasti kuin ensimmäisen. Alkupuolen vitsit eivät juurikaan naurata ja vaihtoehtoinen nykyisyys vetää juonen liiankin vakavaksi. Menneisyyttä kohti liikuttaessa pidot kuitenkin paranevat, seurattaessa vanhojen tapahtumien päälle rakennettuja uusia käänteitä ei nimittäin voi olla viihtymättä. Samoja vitsejä kierrätetään, mutta kohtalaisen toimivalla tavalla.

Vaikka Paluu tulevaisuuteen 2 luottaa ehkä liikaakin vanhoihin jippoihin, ei siitä voi olla pitämättä. Hieman kankeasti liikkeelle lähtevästä leffasta huolimatta hyväksi havaitut vitsit, näyttelijät, hahmot, musiikit sun muut onnistuvat viihdyttämään katsojaa parhaimmillaan lähes ensimmäisen osan veroisesti.

DVD-boksin ekstrat toiselle leffalle ovat onnistuneita. Mukana on nytkin mummoassa dokumentteja, kuvia, poistettuja ja pilallemenneitä kohtauksia, suomennettuna. Edellisen lätyn tavoin leffan kuva ja ääni on muokattu taidokkaasti uuteen uskoon.

Pisteet: rating 60,000

Pingutyyppi
Ylläpitäjä, 247 arvostelua
Arvosteltu: 01.02.2003
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

The Artist
The Artist arvosana 3,83
The Artist
Arvottomat
Arvottomat arvosana 3,85
Arvottomat
Diktaattori
Diktaattori arvosana 4,14
Diktaattori
Seitsemän samuraita
Seitsemän samuraita arvosana 4,34
Seitsemän samuraita

Elokuvan tiedot

Paluu tulevaisuuteen II
Paluu tulevaisuuteen II arvosana 3,83

Paluu tulevaisuuteen II (1989)

Alkuperäinen nimi: Back to the Future Part II

Genret:
Seikkailu,
Valmistusvuosi:
1989
Pituus:
108 min
K11
Tunnetaan myös nimillä:
Back to the Future Part 2, Tillbacka till framtiden II
Ohjaajat:
Robert Zemeckis
Käsikirjoittajat:
Bob Gale, Robert Zemeckis
Pääosanäyttelijät:
Billy Zane, Christopher Lloyd, Elijah Wood, Elisabeth Shue, James Tolkan, Jeffrey Weissman, Lea Thompson, Michael J. Fox, Thomas F. Wilson
Maat:
USA
Kielet:
englanti