Arvostelu

Miellyttävä yllätys ja genrensä eliittiä.

Merestä alkoi nousta jättimäisiä hirviöitä, kaijuja. Aluksi yksi ja sitten lisää ja lisää. Epätavallista uhkaa vastaan pitää käyttää epätavallisia aseita ja siihen hommaan rakennettiin Jäger-robotit: kahden ihmisen kontrolloimat jättiläiskoneet joiden tehtävä on vetää kaijuja päähän. Ne toimivat, mutta eivät ole täydellisiä ja kaijut oppivat tappelemaan ovelammin. Koipussista kaivetaan ohjaajaparinsa menettänyt Raleigh Becket (Charlie Hunnam), maineikas, mutta vanha jäger Gipsy Danger ja kokematon Mako Mori (Rinko Kikuchi) viskataan kahden em. raakin kanssa samaan lihamyllyyn mihin kerätään kaikki jägerit jotka vain kokoon saadaan.

Guillermo del Toro edellisten ohjaustöidensä perusteella soveltuu ohjaamaan efektispektaakkelia, mutta jättikokoiset sotarobotit ja jättihirviöt eivät oikein sovi ihmiskokoisten hirviöiden kanssa yhteen. Lisäksi aihepiiri suorastaan haisee teennäiseltä mäiskeeltä jonka henkilöhahmot ovat pelkkiä pahvipelättejä. Niin ei onneksi ole, sillä del Toro tarttuu aiheeseen voimakkaalla otteella ja värittää sitä ihastuttavan hyvällä meiningillä. Siinä on jättirobottien ja yhtä isojen hirviöiden muksintaa ja asianmukaisen vahvasti epätoivolta maistuva tarina jonka hahmot ovat yllättävän värikkäitä ja eläviä. Niiden joukkoon mahtuu paitsi kivikovaksi keskipisteeksi tarkoitettu marsalkka Stacker Pentecost (Idris Elba) myös kinasteleva tiededuo, Newton (Charlie Day) ja Gottlieb (Burn Gorman) ja mustassa pörssissä kaijun osio välittävä Hannibal Chau (Ron Perlman). Odotin hölmöä jättimäiskettä ja sain erittäin viihdyttävän, jämäkästi ohjatun ja huolella käsikirjoitetun jättimäiskeen.

Charlie Hunnam ja Rinko Kikuchi ovat ehkä tarinan kannalta tärkeimmän jägerin miehistö, mutta heidän varsinainen tarkoituksensa on olla pelkkinä katsojan keinoina päästä elokuvaan. Idris Elba henkilöi tyypin joka on sotinut mieletöntä uhkaa vastaan pitkään, kantaa rasituksen (henkisiä ja fyysisiä) arpia salaa ja on kova. Charlie Day ja Burn Gorman ovat naljaileva tiededuo joka antaa hykerryttäviä hetkiä leffaan ja Ron Perlman kaappaa suvereenisti haltuun jokaisen hetken jonka hän on näkyvissä. Lyhyesti sanoen roolituksesta ei löydä minkäänlaista heikkoutta ja musikaalinen ääni (Ellen McLain) Gipsy Dangerin sisällä on varsin tuttu jokaiselle joka tietää kakuista jotain...

Erikoistehosteet ovat nautittavan hyviä ja jägerit ja kaijut liikkuvat uhkaavan hitain liikkein. Mielenkiintoa lisäävänä detaljina jokainen leffassa näkyvä jäger ja kaiju on yksilöllinen otus tai kone. Venäläinen Cherno Alpha on tanakka ja suoraan iholle käyvää rojua ja kiinalainen Crimsom Typhoon hyödyntää ainutlaatuista miehistöä (identtiset kolmoset) elegantilla tavalla. Varsinaisen sankarroolin Gipsy Danger on varsin geneerinen muotoilultaan ollen 'pelkkä' jättimäinen robotti. Lisäksi em. jättirobotit ovat erinomaisen näyttävä tapa kuolla ja jos jostain sattuman oikusta toinen miehistöstä jää henkiin hän on hermoraunio.

Guillermo del Toro ottaa kehnoksi mäiskeeksi soveltuvan genren kuorrutteineen ja rakentaa sen alle lujan elokuvan joka sisältää sopivissa suhteissa draamaa, huumoria ja spektaakkelia. Erittäin miellyttävä yllätys Allekirjoittaneelle.

Pisteet: rating 90,000

Jurpo
Tähtääjä, 1420 arvostelua
Arvosteltu: 06.09.2014
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Seittien linna
Seittien linna arvosana 4,08
Seittien linna
Aguirre - Jumalan viha
Aguirre - Jumalan viha arvosana 4,03
Aguirre - Jumalan viha
Leon
Leon arvosana 4,34
Leon
Alien - kahdeksas matkustaja
Alien - kahdeksas matkustaja arvosana 4,13
Alien - kahdeksas matkustaja

Elokuvan tiedot

Pacific Rim - Hyökkäys Maahan
Pacific Rim - Hyökkäys Maahan arvosana 3,19

Pacific Rim - Hyökkäys Maahan (2013)

Alkuperäinen nimi: Pacific Rim

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2013
Pituus:
132 min
Ohjaajat:
Guillermo del Toro
Käsikirjoittajat:
Guillermo del Toro, Travis Beacham
Pääosanäyttelijät:
Burn Gorman, Charlie Day, Charlie Hunnam, Clifton Collins Jr., Diego Klattenhoff, Idris Elba, Max Martini, Rinko Kikuchi, Robert Kazinsky, Robert Maillet, Ron Perlman
Maat:
USA
Kielet:
englanti