Arvostelu

Menin jo leffan aikana halpaan, mutta onneksi leffa ei olekaan se miltä näyttää.

Harvemmin törmää enää niin perinteiseen elokuvaan kuin The Others. Tässä kauhuelokuvassa on käytetty kaikki perinteiset konstit ihmisten säikyttelemiseksi. Äänipiikit, pimeys, kartanomainen ympäristö, usva, lasten kauhu/mielikuvitus, aaveet jne. Menin jo leffan aikana halpaan siinä että uskoin aavistavani loppuratkaisun, ja manasin jo mielessäni miten helpolla katsoja päästetään. Onneksi leffa ei olekaan se miltä näyttää. Se juonesta.

Miinuksena leffalle oli että osa kauhukikoista olivat juuri niin itsestäänselviä kuin näyttivätkin. Kun alkurepliikeissä päähenkilö selittää uudelle palvelusväelleen että ovia on pytingissä 50 ja avaimia 15, niin voi arvata mihin se johtaa. Kun hätä ja hoppu -vaihe iskee leffassa päälle, niin tautinen avainhärdelli alkaa.

Nicole Kidman on pääosassa uskottava. Kalvakka tyttömäinen olemus sopii nasevasti kuosiin. Muu näyttelijäkaarti on suht' nimetöntä, ja muutenkin leffa on minimimiehityksellä liikenteessä. Kokonaisuutena leffa tuntuu turhan pitkitetyltä ja löysältä. Yllätys kuitenkin nostaa leffan arvoa, vaikka genre ei oikein iskekään. Uskoisin kuitenkin tyylilajista pitävän saavan rahoilleen vastinetta.

Pisteet: rating 50,000

Viljami
Ylläpitäjä, 232 arvostelua
Arvosteltu: 25.03.2002
Katsottu: Teatterissa

Saman kategorian TOP-leffoja

The Departed
The Departed arvosana 4,11
The Departed
Aivokuollut
Aivokuollut arvosana 4,01
Aivokuollut
L.A. Confidential
L.A. Confidential arvosana 4,16
L.A. Confidential
Epäillyt
Epäillyt arvosana 4,13
Epäillyt

Elokuvan tiedot

The Others
The Others arvosana 4,00
Genret:
Trilleri,
Valmistusvuosi:
2001
Pituus:
101 min
Ohjaajat:
Alejandro Amenábar
Pääosanäyttelijät:
Alakina Mann, Christopher Eccleston, Elaine Cassidy, Eric Sykes, Fionnula Flanagan, James Bentley, Nicole Kidman
Maat:
USA, Espanja, Ranska
Kielet:
englanti