Arvostelu

Aivot saavat paljon töitä. Ihan kaikille elokuva ei varmasti sovi.

Korealaisen, jo legendaksi muodostuneen Chan-wook Parkin neljäskään elokuva ei petä. Tarina kertoo Dae-su Oh nimisestä miehestä, joka yllättäen vangitaan 15 vuodeksi. Vapauduttuaan mies luonnollisesti lähtee hakemaan kostoa, mutta kuitenkaan mistään perinteisestä kosto-tarinasta ei ole kysymys. Sen sijaan että keskityttäisiin etsimään tuota paskiaista joka kaiken takana on, keskitytään ennemminkin selvittämään että miksi? Sen enempää juonesta en viitsi paljastaa, se saattaisi olla erittäin kohtalokasta.

Toimintaa ja mätkintää hakevat ihmiset saavat tästä osansa. Päähahmo on saanut Kill Bill-tyylisiä vaikutteita, ja on hieman tavallista tallaajaa kovempi kaveri. Siitä huolimatta väkivalta ei kuitenkaan näyttele pääosaa elokuvassa, vaikka ampuukin yli muutamassa kohtauksessa. Eli mistään gore-pätkästä ei tosiaan ole kyse. Näyttelijät ovat loistavia ja ennen kaikkea uskottavia rooleissaan. Erityisesti päähahmoa näyttelevän Min-sik Choi'n työskentely oli erittäin vaikuttavaa katseltavaa. Hahmojen uskottavuutta saattoi lisätä sekin, etten ollut yhtäkään näyttelijöistä nähnyt aikaisemmin missään elokuvassa. Juoni on myös ehdottomasti sieltä mielenkiintoisimmasta päästä, sisältäen paljon aasialaiselle elokuvalle tyypillisiä arvaamattomia juonenkäänteitä. Toisin sanoen elokuva pitää otteessaan loppuun asti, eikä tylsistymään pääse, ja loppuratkaisu ei ole ennalta arvattavissa.

Tämä on niitä elokuvia, joissa aivot saavat paljon töitä. Itse jouduin katsomaan elokuvan kaksi kertaa ymmärtääkseni sen täydellisesti, kiitos tästä saattaa osana kuulua ajoittain huonolle tekstitykselle, jota ei paikoin ehtinyt lukea. Elokuva oli kaikin puolin erittäin vaikuttava, kuten myös kyseisen ohjaajan edelliset työt. Katselin ensimmäisellä kerralla elokuvan kaverin kanssa, ja hän ei pitänyt ollenkaan, oli kuulemma liian sekava. Eli ihan kaikille elokuva ei varmasti sovi. Itse kuitenkin uskaltaisin väittää että kyseessä on mestariteos.

nimimerkki: Scuzzball

Pisteet: rating 100,000

Scuzzball
Käyttäjä, 17 arvostelua
Arvosteltu: 16.06.2004
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Pulp Fiction - tarinoita väkivallasta
Pulp Fiction - tarinoita väkivallasta arvosana 4,43
Pulp Fiction - tarinoita väkivallasta
Seitsemän
Seitsemän arvosana 4,19
Seitsemän
Iivana Julma II
Iivana Julma II arvosana 4,05
Iivana Julma II
Yksi lensi yli käenpesän
Yksi lensi yli käenpesän arvosana 4,34
Yksi lensi yli käenpesän

Elokuvan tiedot

Oldboy
Oldboy arvosana 4,32

Oldboy (2003)

Alkuperäinen nimi: 올드보이

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2003
Pituus:
115 min
Tunnetaan myös nimillä:
Old Boy, Oldeuboi
Ohjaajat:
Park Chan-wook
Käsikirjoittajat:
Garon Tsuchiya, Joon-hyung Lim, Nobuaki Minegishi
Pääosanäyttelijät:
Choi Min-sik, Dae-han Ji, Hye-jeong Kang, Ji-Tae Yu, Kim Byeong-ok
Maat:
Etelä-Korea
Kielet:
korea