Pistejakauma

6%

3%

0%

1%

2%

9%

13%

27%

15%

25%

Pisteytykset

rating 60,000

shinji
Käyttäjä

rating 60,000

Hyvin erilainen animaatio, kun vertaa vaikka Disneyn klassikoihin. Todella kauniisti tehty animaatio, jossa on symppikset hahmot, mutta sen sijaan tarina jää aika pahasti pimentoon, jäin vähän ihmettelemään mikä tämän pointti loppujen lopuksi oli. (esim lopun amuletti kohtaus tuntui todella oudolta ja muuhun leffaan sopimattomalta) Alussa ei tapahdu oikeastaan mitään, ja lopulta kun Brisby tutustuu rottiin/ilmeisesti leffan pääpointteihin, koko touhu tuntuu loppuvan kesken kaiken. Ei mitenkään maatamullistavan hyvä, mutta en voi haukkua huonoksikaan, tässä oli kuitenkin ihanan persoonallinen ote, 3 - 3½ tähteä.

Sinipiika
Käyttäjä

rating 60,000

En kieltämättä ollut koskaan kuullutkaan koko elokuvasta, mutta odotin sen näkemistä siitä asti kun huomasin sen olevan Leffatykissä animaatioiden top-listan kärjessä. Valitettavasti piirretty ei täysin lunastanut odotuksia.

Olen täysin samaa mieltä siitä, että tarinan lähtökohta ja päähenkilö ovat omaperäisiä. Käsittelyssä ovat sellaiset lähinnä aikuisten draamoista tutut aiheet kuten puolison kuolema ja perheestä huolehtiminen.

Noin puoliväliin asti elokuva kasvaa ja pitää kiinnostusta yllä (vaikkakin lastenelokuvamaisen verkkaisesti), mutta viimeistään loppuratkaisu vetää maton jalkojen alta. Yksinkertaisesti: elokuva ei olisi kaivannut fantasiaelementtejä. Ne pilasivat sen. Juonta olisi pystynyt viemään vielä vähän synkempään tai jännittävämpään suuntaan vaihtelemalla miljöötä. Ärsyttävää, ettei potentiaalia hyödynnetty, sillä elokuvan kestokin olisi kestänyt pienen pidennyksen.

Pitkin katsomista tuli mieleen monta piirrostyyliltään ja tarinaltaan samankaltaista elokuvaa (mm. Fievel matkalla Amerikkaan), mutta silti yllätyin kun tajusin että kaikkien takana on sama tyyppi, Don Bluth. Myönnettäköön etten ole mistään hänen teoksistaan erityisesti pitänyt, mutta se johtunee siitä, että olen nähnyt ne verrattaen nuorena, jolloin ahdistavuus ei vielä ole elokuvalle meriitti.

NIMH on hyvä yritys, mutta jää liian vaillinaiseksi sisällöltään. Pakko vielä huomauttaa, että ei sovi pienten lasten elokuvaksi (etenkään ilman sensuroivaa aikuisseuraa).

Uytp7
Tähtääjä

rating 60,000

Sanoisin tätä jossain määrin yliarvostetuksi tapaukseksi. Toki tarjolla on menevää seikkailua, monipuolisia sekä kiinnostavia hahmoja, kaunista käsityöjälkeä sekä toimivaa juonenkuljetusta, mutta näistä huolimatta leffa ei imaissut itseäni mukaan erityisen hyvin. Harmittavasti teos ei tarjoa käsittelemiensä teemojen tasolla mitään uutta vaan toistaa orjallisesti vanhoja kuvioita.

Myöskään hahmoihin en sen enempää kiintynyt, varsinkin tuo lintu oli jopa aika ärsyttävä tapaus. Lopun 180 asteen kääntyilyt löivät lopullisesti kakan maun suuhun. Niukin naukin voin kolmen tähden puolelle vielä kallistua, elokuvana tämä ei missään nimessä ole epäonnistunut, itse vain jäin filmin mahtavuusmaiseman ulkopuolelle, mistä huolimatta näen silti sen lukuisat onnistuneet puolet.

Addeh
Käyttäjä

rating 60,000

anna.v
Käyttäjä

rating 60,000

Chavsam
Käyttäjä

rating 60,000

Etana
Käyttäjä

rating 60,000

S.M.F
Käyttäjä

rating 60,000

Sonix
Käyttäjä

rating 60,000

Titan90
Käyttäjä

rating 60,000

Elokuvan tiedot

NIMH – Rouva Brisby ja hänen salainen maailmansa
NIMH – Rouva Brisby ja hänen salainen maailmansa arvosana 4,08

NIMH – Rouva Brisby ja hänen salainen maailmansa (1982)

Alkuperäinen nimi: The Secret of NIMH

Genret:
Animaatio,
Valmistusvuosi:
1982
Pituus:
82 min
Ohjaajat:
Don Bluth
Käsikirjoittajat:
Don Bluth, Gary Goldman, John Pomeroy, Robert C. O'Brien, Will Finn
Pääosanäyttelijät:
Arthur Malet, Derek Jacobi, Dom DeLuise, Elizabeth Hartman, Hermione Baddeley, Ian Fried, John Carradine, Peter Strauss, Shannen Doherty, Wil Wheaton
Maat:
USA
Kielet:
englanti