Pistejakauma

5%

0%

0%

0%

0%

5%

5%

24%

24%

38%

Pisteytykset

rating 80,000

Titan90
Käyttäjä

rating 80,000

Elokuvamaailmankuvassa muinaisaikainen dokumentointi karuissa oloissa elävistä eskimoista, joiden jokainen päivä on selviytymistä seuraavaa varten. Tekstimuodossa tarinaa kertoen ja kuvapätkillä tukien tietoa tulee varsin mukavasti ja kulttuuriin pääsee tutustumaan nykymittapuidenkin mukaan hyvin. Ikä huomioiden dokumentti on suorastaan loistava, ja vaikka elokuvan tekovaiheessa matkaan osuneet mutkat syövät vähän arvoa, ei se satunnaista katsojaa haittaa pätkääkään.

Lähes satavuotiasta fossiilia voikin hyvillä mielin pitää jonkinlaisena dokumenttigenren kantaisänä, jolle myöhemmin ovat kiitollisuudenvelassa enemmän tai vähemmän jokainen alansa tuotos. Monipuolista ja karua kuvausta on ilman ääniäkin mielekästä katsoa ja se tarjoaakin samalla pienen aikaikkunan sadan vuoden taakse. Youtubesta katsottavissa oleva Nanook of the North on vielä sopivan mittainenkin, joten jos mietit, mitä seuraavaksi voisi katsella, eikä halua maksaa siitä mitään, on tässä erinomainen vaihtoehto.

.

Ville
Tähtääjä

rating 80,000

Ihan mainiosti tämä varhainen dokkari kuvaa eskimoiden elämää. Varsin aidonoloista meininkiä on ja aika hyvin selostettu eri asiat. Ei tämä nyt täydellinen ole, mutta mainio tapaus kuitenkin.

Citizen Vader
Käyttäjä

rating 80,000

makehzzz
Käyttäjä

rating 80,000

Sgt.Rane
Käyttäjä

rating 80,000

Elokuvan tiedot

Nanook, pakkasen poika
Nanook, pakkasen poika arvosana 4,30

Nanook, pakkasen poika (1922)

Alkuperäinen nimi: Nanook of the North

Genret:
Dokumentti
Valmistusvuosi:
1922
Pituus:
79 min
K3
Ohjaajat:
Robert J. Flaherty
Käsikirjoittajat:
Frances H. Flaherty, Robert J. Flaherty
Pääosanäyttelijät:
Allakariallak, Cunayou, Nyla
Maat:
USA, Ranska