Arvostelu

Onnistuu loistavasti olemaan samaan aikaan hauska ja vakava.

Harvemmin tulee romanttisia komedioita katseltua, mutta erään toisen leffasivun analyysit onnistuivat vakuuttamaan minut. Viimeaikoina myös moni muu Korealainen elokuva on minut laadullaan vakuuttanut, joten päätin tämän hyllyyni hommata. Enkä kadu päätöstä.

Elokuva kertoo kahden erilaisen henkilön erikoisesta suhteesta, Kyun-Woo, herkkä poika, joka kasvatettiin seitsemän vuotiaaksi tyttönä, koska hänen vanhempansa olisivat halunneet tytön. Ja sitten taas tyttö, jolla ei toistaiseksi ole nimeä, on kovaluonteinen jolle ei parane aukoa päätään. Tarina saa alkunsa kun Kyun-Woo törmää metrossa tyttöömme, joka on todella pahasti humalassa. Ja niin Kyun-Woo auttaa tytön motelliin, josta heidän suhteensa pienten väärinkäsityksien myötä alkaa kehittyä.

Elokuvasta tekee poikkeuksellisen se, että se onnistuu loistavasti olemaan samaan aikaan hauska ja vakava. Molempia juuri sopivalla suhteella, vaikka lopussa mennäänkin jo pelkän draaman puolelle. Tuo loppu saattaa tuntua hieman hitaalta, mutta elokuva saa siitä huolimatta arvoisensa päätöksen.

Leffa toimii kaikilla osa-alueilla loistavasti. Näyttelijät ovat hyviä, ja ennenkaikkea hauskoja. Tyttöä näyttelevä Ji-Hyun Jun kahmaisi muutamia Koreassa arvostettuja alan palkintoja, eikä aiheetta. Elokuvan loistava käsikirjoitus perustuu Ho-Sik Kimin tositapahtumista kertovaan novelliin. Soundtrack on myös loistava, leffassa kuullaan mm. The Temptationsia.

Eipä siitä sen enempää, elokuva ei tosiaan suosikkigenreeni kuulu, mutta pidän siitä silti todella paljon. Katsokaa ihmeessä, jos saatte siihen mahdollisuuden.

nimimerkki: Scuzzball

Pisteet: rating 80,000

Scuzzball
Käyttäjä, 17 arvostelua
Arvosteltu: 09.07.2004
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Ugetsu - kalpean kuun tarinoita
Ugetsu - kalpean kuun tarinoita arvosana 4,02
Ugetsu - kalpean kuun tarinoita
Kummisetä osa II
Kummisetä osa II arvosana 4,29
Kummisetä osa II
Jahti
Jahti arvosana 4,14
Jahti
Sukellusvene U-96
Sukellusvene U-96 arvosana 4,36
Sukellusvene U-96

Elokuvan tiedot

My Sassy Girl
My Sassy Girl arvosana 3,79

My Sassy Girl (2001)

Alkuperäinen nimi: 엽기적인 그녀

Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
2001
Pituus:
123 min
Tunnetaan myös nimillä:
Yeopgijeogin geunyeo
Ohjaajat:
Jae-young Kwak
Käsikirjoittajat:
Ho-sik Kim, Jae-young Kwak
Pääosanäyttelijät:
Cha Tae-hyun, Jeon Ji-hyun
Maat:
Etelä-Korea
Kielet:
korea