Arvostelu

Sen verran toimintaa oli kuitenkin luvassa, että silmät pysyivät auki, vaikkei elokuva minkäänlaisia ahaa-elämyksiä tuottanutkaan.

Muumio: Lohikäärmekeisarin hauta oli hyvin erilainen kuin edeltäjänsä. Tutuksi käyneet Brendan Fraser ja John Hannah nähdään onneksi ruudussa jälleen. Evelyniä näytellyt Rachel Weisz jättäytyi kuitenkin elokuvasta juuri syntyneen poikansa vuoksi. Weiszin tilalla nähdään Maria Bello ja aikuiseksi kasvaneen Alexin roolissa Luke Ford. Kolmannessa muumio-elokuvassa nähdään myös kiinalainen Jet Li. Elokuva eroaa edeltäjistään jo sillä, että tällä kertaa hiekkamaisemien sijaan liikutaan Himalajan lumivuoristossa.

Kolmas Muumio-elokuva ei ihastuttanut millään lailla. Hiekkamaisemien poisjääminen ja Rachel Weiszin korvaaminen eivät suinkaan parantaneet jo ennestään heikkoa käsinkirjoitusta. Stephen Sommersia ei nähdä tällä kertaa sen koommin elokuvan käsinkirjoittajana kuin ohjaajanakaan. Kolmannen Muumio-elokuvan punainen lanka tuntui olevan kateissa, eikä elokuva onnistunut pitämään katsojaa kiinnostuneena. Sen verran toimintaa oli kuitenkin luvassa, että silmät pysyivät auki, vaikkei elokuva minkäänlaisia ahaa-elämyksiä tuottanutkaan.

Kömpelöstä juonestaan huolimatta muutama näpäkkä tilannekomiikkapätkä oli kuitenkin havaittavissa, kuin myös muutama ihan mallikas taistelukohtaus.

Maria Bellon ja Luke Fordin suorituksista en ollut erityisen ihastunut, varsinkin kun Fordin tulkitsema Alex oli menettänyt luonteenomaisen älykkyytensä aikuiseksi kasvaessaan. Maria Bello taas oli väärä valinta Evelynin rooliin, palaset eivät vain yksinkertaisesti loksahtaneet paikoilleen.

Loppujen lopuksi, jos en olisi tiennyt mitä elokuvaa olin menossa katsomaan, en olisi tunnistanut elokuvaa kolmanneksi muumioksi mistään muusta kuin Fraserin ja Hannahin tutuista kasvoista. Toivottavasti Muumio-sarja jätetään suosiolla trilogiaksi, ellei sitten Sommers palaa takaisin ohjaajan saappaisiin.

Pisteet: rating 40,000

mewwi
Käyttäjä, 6 arvostelua
Arvosteltu: 21.12.2008
Katsottu: Teatterissa

Saman kategorian TOP-leffoja

127 tuntia
127 tuntia arvosana 3,72
127 tuntia
The Plague Dogs
The Plague Dogs arvosana 4,18
The Plague Dogs
The Killer
The Killer arvosana 4,31
The Killer
Kill Bill: Volume 1
Kill Bill: Volume 1 arvosana 4,08
Kill Bill: Volume 1

Elokuvan tiedot

Muumio: Lohikäärmekeisarin hauta
Muumio: Lohikäärmekeisarin hauta arvosana 2,30

Muumio: Lohikäärmekeisarin hauta (2008)

Alkuperäinen nimi: The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2008
Pituus:
112 min
K13
Ohjaajat:
Rob Cohen
Käsikirjoittajat:
Alfred Gough, Miles Millar
Pääosanäyttelijät:
Brendan Fraser, Isabella Leong, Jet Li, John Hannah, Luke Ford, Maria Bello, Michelle Yeoh, Russell Wong
Maat:
USA, Saksa
Kielet:
englanti, mandariinikiina