Arvostelu

Toimivaa aivot narikkaan-viihdettä

Vuonna 1992 alkanut mätkintäpelisarja Mortal Kombat kääntyi jo 90-luvulla kahdesti valkokankaille. Mortal Kombat (1995) ja sen jatko-osa Mortal Kombat: Annihilation (1997) keräsivät molemmat maailmanlaajuisesti yli 122 miljoonan dollarin lipputulot. Tämä uusin Mortal Kombat (2021) ei kuitenkaan jatka edellisten elokuvien tarinaa, vaan aloittaa kaiken uudelleen alusta.

Tarina alkaa 1600-luvun Japanista, jossa ninja Hanzo Hasashi (Hiroyuki Sanada) viettää onnellista perhe-elämää vaimonsa ja kahden lapsensa kanssa. Eräänä päivänä perheonni loppuu kuitenkin lyhyeen, kun yliluonnollisia kykyjä omaava salamurhaaja Bi-Han (Joe Taslim) hyökkää heidän kimppuunsa.

Vuosisatoja myöhemmin nykypäivän Yhdysvalloissa entinen MMA-mestari Cole Young (Lewis Tan) on päätynyt hankkimaan elantonsa häkkiotteluissa 200 dollarin keikkapalkalla, kunnes vieras nimeltä Jax (Mehcad Brooks) muuttaa kaiken ja Cole saakin tietää olevansa osa jotain suurta, suurempaa kuin mitä hän osaisi ikinä kuvitellakaan.

Tarinallisesti mitään uutta ei ole siis luvassa, mutta juoni onkin loppujen lopuksi vain sivuseikka. Tärkeämpiä ovat hahmojen voimia ja taitoja esittelevät videopelimäiset tappelukohtaukset, joissa lyödään lujaa ja joka suunnasta. Onneksi erikoisefektit on toteutettu hyvin.

Parhaimmillaan Mortal Kombat onkin ihan vain K16-lätkänsä arvoisena viihteenä, jota katsellessa voi hyvillä mielin viskata aivot narikkaan ja nauttia videopelimäisestä toiminnasta ilman että tarvitsee miettiä turhia tai tarttua peliohjaimeen.

Pisteet: rating 80,000

Joensuulainen
Käyttäjä, 16 arvostelua
Arvosteltu: 26.12.2021
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Neon Genesis Evangelion: The End Of Evangelion
Neon Genesis Evangelion: The End Of Evangelion arvosana 4,12
Neon Genesis Evangelion: The End Of Evangelion
Berliinin taivaan alla
Berliinin taivaan alla arvosana 4,06
Berliinin taivaan alla
Pelon palkka
Pelon palkka arvosana 4,19
Pelon palkka
Die Hard - Vain kuolleen ruumiini yli
Die Hard - Vain kuolleen ruumiini yli arvosana 4,21
Die Hard - Vain kuolleen ruumiini yli

Elokuvan tiedot

Mortal Kombat
Mortal Kombat arvosana 2,81