Pistejakauma

4%

0%

0%

0%

2%

9%

8%

13%

13%

51%

Pisteytykset

rating 70,000

Matalahiilihappoinen
Käyttäjä

rating 70,000

Mies ja elokuvakamera kertoo suurkaupungin elämästä sekä elokuvan teosta. Tässä jonkinlaisessa metaelokuvassa Vertov kokeilee kaikkia elokuvan keinoja, kuten esimerkiksi hidastusta. Pääpaino on kuvauksella ja leikkauksella, ja niistä otetaan kaikki irti. Elokuva on selvästi kokeilu, ja sen anti jää suht vähäiseksi vaikka onkin ikäisekseen viimeistä piirtoaan myöten yksityiskohtaisesti tehty ja vaikuttava kokonaisuus. Vaikka uudelleenkatsomisarvo on erittäin vähäinen, on silti turha kutsua Dziga Vertovin kuuluisinta filmiä pelkäksi kuriositeetiksi.

Titan90
Käyttäjä

rating 70,000

Elokuva miehestä, joka kuvaa. Raidalla nähdään todella monipuolisesti eri elämän aloja työn ja vapaa-ajan välillä. On tehdasta, kaupungin vilkasta liikennettä, synnytystä, avioeroja kuin jalkapalloa, voimistelua ja elokuviakin.

Vaikka en mikään asiantuntija olekaan, voisin kuvitella ohjaaja Vertovin olevan muutaman vuosikymmenen aikaansa edellä erilaisten kuvaustekniikkojen kanssa. Nähdään jos jonkinlaista trikkikuvaa, joita en vieläkään lähes sata vuotta myöhemmin osaisi edes moderneilla laitteilla tehdä. Priimaa tavaraa siis.

Man With a Movie Camera on oodi teknologian esiinmarssille ja elämäntason nousulle aikansa Neuvostoliitossa. Se kuvaa todella monipuolisesti ja aikansa huomioiden hienolla tavalla yhteiskunnan murrosta ja ihmisen elämän teknologisoitumista. Vaikka en yleensä ole kovinkaan vannoutunut mykkäelokuvien (mikä tämä luonnollisesti on) ystävä, ei tätä voi arvostella hattu päässä. .

nimetön
Käyttäjä

rating 70,000

sykkeys
Käyttäjä

rating 70,000

Elokuvan tiedot

Mies ja elokuvakamera
Mies ja elokuvakamera arvosana 4,30

Mies ja elokuvakamera (1929)

Alkuperäinen nimi: Человек с Киноаппаратом

Genret:
Dokumentti
Valmistusvuosi:
1929
Pituus:
68 min
Tunnetaan myös nimillä:
Chelovek s kino-apparatom, Man with a movie camera, Tšelovek s kinoapparatom
Ohjaajat:
Dziga Vertov
Käsikirjoittajat:
Dziga Vertov
Maat:
Neuvostoliitto