Arvostelu

Loistavat näyttelijäsuoritukset, intensiivinen juoni ja sykähdyttävät kohtaukset puhuvat puolestaan.

Kaksi edellistä Medusa osaa on nyt katsastettu. Molemmat olivat erittäin hyviä toimintajännäreitä, joissa toimintakohtauksien realistisuus, piinava jännitys ja monet kaahailu - sekä tappelukohtaukset olivat tavaramerkkejä. Nyt sarjalle on saatu päätösosa: Medusan Sinetti.

Ohjaajana jatkaa tälläkin kertaa kakkososan ohjaaja Paul Greengrass. Sarjan toinen osa: Medusan Isku, oli vielä parempi, mitä ensimmäinen, Greengrassin korvattua Doug Limanin ohjaajana. Joten päätösosa pitäisi onnistua ainakin ohjaajan, sekä käsikirjoituksen osalta.

Pääosaa tulee luonnollisesti esittämään Matt Damon. Hän on parantanut roolisuoritustaan molemmissa osissa. Myös tälläkin kertaa sivunäyttelijät ovat tuntemattomia, mutta onnistuivat rooleissaan hyvin. Varsinkin kakkososasta tutut Julia Stiles ja Joan Allen.

Jason Bourne (Matt Damon) on paennut kolme vuotta. Kun hän saa kuulla CIA:n salaisesta Blackbriar - salamurhaprojektista, Bourne palaa kuvioihin. Hän haluaa päättää loputtoman pakenemisen ja selvittää kuka hän on ja ketkä kouluttivat hänet. Salaisuudet paljastuvat, juonen mystikäs verkko kiristyy ja jännitystä ja toimintaa piisaa tuttuun malliin.

Medusan Sinetti parantaa vielä siitä mihin kakkososa pääsi. Jokaista osa-aluetta ollaan taas paranneltu. Milloinhan viimeksi oli näin intensiivinen kaksituntinen. Takaa-ajo kohtaukset olivat adrenaalisen vauhdikkaita, samoin myös tappelu-kohtaukset. Jännitys kohoaa, kuin purkautuva tulivuori loppua kohti mennessään. Myös medusa -elokuvien tavaramerkki: "ulkomaat" ovat nähtävissä. Tällä kertaa Englanti, Espanja, Marokko ja jopa iso omena New York.

Medusan sinetti on täydellinen huipennus trilogialle. Loistavat näyttelijäsuoritukset, intensiivinen juoni ja sykähdyttävät kohtaukset puhuvat puolestaan. Ja kun heikkouksia ei löytynyt - ei edes neljännen katselukerran jälkeen - voin ihan syystä antaa Medusan Sinetille viisi kokonaista tähteä. Niin lähelle se menee haettaessa täydellistä toimintatrilleriä.

Pisteet: rating 100,000

Muumipappa
Käyttäjä, 66 arvostelua
Arvosteltu: 19.04.2008
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Seitsemän samuraita
Seitsemän samuraita arvosana 4,34
Seitsemän samuraita
Psyko
Psyko arvosana 4,21
Psyko
Blade Runner 2049
Blade Runner 2049 arvosana 3,92
Blade Runner 2049
L.A. Confidential
L.A. Confidential arvosana 4,15
L.A. Confidential

Elokuvan tiedot

Medusan sinetti
Medusan sinetti arvosana 3,94

Medusan sinetti (2007)

Alkuperäinen nimi: The Bourne Ultimatum

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2007
Pituus:
111 min
Ohjaajat:
Paul Greengrass
Käsikirjoittajat:
George Nolfi, Robert Ludlum, Scott Z. Burns, Tony Gilroy
Pääosanäyttelijät:
Albert Finney, David Strathairn, Joan Allen, Julia Stiles, Matt Damon, Paddy Considine, Scott Glenn
Maat:
USA
Kielet:
englanti, espanja, ranska, arabia, venäjä