Arvostelu

Katsojalle tulee itsellensäkin hinku Marokkoon.

Eletään vuotta -72, ja kahden pikkutytön hippiäiti Julia (Winslet) päättää lähteä itsensäetsimismatkalle Marokkoon. Julia löytääkin rakkautta, onnea, sydänsuruja, murhetta... ja siinä sekamelskassa lopulta myös itsensä.

Ensimmäisenä Marokko 1972:ssa pistää silmään ulkonäkö, joka on hillittömän hieno. Nätit maisemat on taltioitu nauhalle taidokkaasti, fiilis on värikylläinen ja pehmeä. Katsojalle tulee itsellensäkin hinku Marokkoon. Jefferson Airplanen soidessa taustalla mukaan tulee myös vänkä kuuskytmeininki - ou jee.

Ehdotonta plussaa on myös Bilalin (Taghmaoui) ja Julian välinen rakkaustarina, hahmot ovat molemmat toimivia ja näyttävät vielä paremmilta yhdessä. Julian lasten näkökulma hommeleihin on keskeisenä, hyvä niin. Näyttelijät sulautuvat kaikki rooleihinsa hyvin.

Vaikka Marokko 1972 onkin ihan pätevä pläjäys rakkaudesta, perheestä ja itsensä löytämisestä, sen ympärille olisi voinut kehittää enemmän juonta. Rainan kesto on vain puolisentoista tuntia, mutta pelkkä ympäri Marokkoa reissaaminen ja maisemien katselu alkaa pidemmän päälle puuduttamaan.

Winslet taisi pitää aiheesta, sillä hän teki pitkälti samanhenkisen kaukanapoissa-leffan paria vuotta myöhemmin. Tsekkaa Holy Smoken tykitys [a href="index.php?submit=review&elokuva_id=813"]tästä[/a].

Pisteet: rating 60,000

Pingutyyppi
Ylläpitäjä, 247 arvostelua
Arvosteltu: 04.05.2003
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

American History X
American History X arvosana 4,27
American History X
Valamiesten ratkaisu
Valamiesten ratkaisu arvosana 4,40
Valamiesten ratkaisu
Ilmestyskirja. Nyt
Ilmestyskirja. Nyt arvosana 4,31
Ilmestyskirja. Nyt
Tokyo Story
Tokyo Story arvosana 4,26
Tokyo Story

Elokuvan tiedot

Marokko 1972
Marokko 1972 arvosana 4,22

Marokko 1972 (1998)

Alkuperäinen nimi: Hideous Kinky

Genret:
Draama
Valmistusvuosi:
1998
Pituus:
98 min
Ohjaajat:
Gillies MacKinnon
Pääosanäyttelijät:
Abigail Cruttenden, Bella Riza, Carrie Mullan, Kate Winslet, Pierre Clémenti, Saïd Taghmaoui
Maat:
Iso-Britannia / Ranska