Pistejakauma

1%

3%

1%

9%

15%

32%

19%

13%

1%

5%

Pisteytykset

rating 70,000

Villetys
Käyttäjä

rating 70,000

Maniac Cop on hyvin onnistunut kauhuelokuva kasarilta ja se menee genressään siihen parempaan osastoon. Juonessa Robert Z´Darin esittämä mielipuoli kyttä Matt Cordell herättää pelkoa kaduilla tappamalla sivullisia ja hakemalla tappamisen kautta hyvitystä hänen kokemalleen väkivallalle vankilassa. Tom Atkins esittää poliisi Frank McCraeta, joka koittaa pysäyttää mielipuolisen murhaajan yhdessä Laurene Landonin esittämän naispoliisin Theresa Malloryn kanssa. Oman lisänsä juoneen tuo myös Bruce Campbellin esittämä Jack Forrest, jota epäillään murhaajaksi. Tapot on elokuvassa mukavan verisiä ja murhaajasta on saatu sopivan salaperäinen pitämällä hänen kasvonsa varjoen piilossa hyvin pitkään. Näyttelijät tekevät hyvää työtä rooleissaan Tom Atkinsin johdolla ja elokuvan meininki on sopivan tylyä ja nihilististä. Luvassa onkin viihdyttävää b-luokan toimintaa, jonka katsoo useammankin kerran.

Maniac Cop kuuluu William Lustigin ohjaajauran kultakauteen yhdessä Vigilante - Yön soturit ja Maniac - Nukkemurhaaja elokuvien kanssa. Se on veristä, väkivaltaista ja myös hauskaa katseltavaa. Jay Chattawayn musiikit ovat myös mainioita ja sopivat hyvin elokuvan tunnelmaan.

Joku
Käyttäjä

rating 70,000

William Lustigin kulttiklassikko joka yhdistelee sulavasti slasherkauhua ja rikoselokuvaa. Robert "Leuka" Z'Dar näyttelee mielipuolikyttää, joka pistelee viattomia ihmisiä kylmäks New Yorkin kaduilla. Meno on Lustigin elokuville tuttuun tapaan tylyä ja nihilististä, joskaan millekkään Maniacin tasoiselle gore-ilottelulle ei tässä leffassa päästäkkään. Maniac Cop on muutenkin tuota edellämainittua leffaa huomattavasti viihteellisempi pätkä. Mukana nähdään myös "Leuka-Robertin" lisäksi muita legendaarisia kasvoja, kuten Tom Atkins, Richard Roundtree ja tietysti Bruce Campbell. Sekä tietysti cameorooleissa mm. Sam Raimi sekä nyrkkeilijä Jake LaMotta. Tuotantopuolella on myös ollut melkoinen b-elokuvan all-star -setti tekijöitä. Ohjaajana tosiaan William Lustig, käsikirjoittajana Larry Cohen ja leffan on tuottanut James Glickenhausin lafka! Täytyy muuten mainita vielä myös, että Maniac Copissa on kenties hienoin "laiturilta autolla veteen" -stuntti. Ihan mielipuolinen temppu, joka näyttää oikeesti aivan perkeleen vaaralliselta.

Hyvää b-rähmää kaikenkaikkiaan, joka jaksaa kyllä viihdyttää aina kerta toisensa jälkeen.

Jude
Käyttäjä

rating 70,000

Toimivaa settiä Lustigilta ja Cohenilta. Yleensä näissä simppeleissä horror/rikos -leffoissa tuppaa meininki laantumaan loppua kohden, mutta mielestäni Maniac Copin tunnelma paranee mukavasti kun loppuratkaisut lähestyvät. Tässä vilisee myös monia kovia näyttelijöitä, esim. Bruce Campbelliin tai Tom Atkinsiin ei kyllästy ikinä.

Juki
Käyttäjä

rating 70,000

Hyvä leffa, josta löytyy sopivasti kauhua ja toimintaa. Murhat ovat paikoin aika raakoja, mutta ei tämä nyt niin kauhea ollut kuin ennakkoon oletin. Vaikka hyvä leffa onkin, niin ei tämä silti vedä vertoja Lustigin Maniac-leffalle. Plussaa Bruce Campbellista.

Antsa82
Käyttäjä

rating 70,000

Bobo-mies
Käyttäjä

rating 70,000

Brutal_Action
Käyttäjä

rating 70,000

Dargorin
Käyttäjä

rating 70,000

Edelweiss
Käyttäjä

rating 70,000

ilmastointiteippi
Käyttäjä

rating 70,000

Makke_95_
Käyttäjä

rating 70,000

Quaser
Käyttäjä

rating 70,000

Tomppa76
Käyttäjä

rating 70,000

WGB
Käyttäjä

rating 70,000

Elokuvan tiedot

Mielipuoli kyttä
Mielipuoli kyttä arvosana 3,33

Mielipuoli kyttä (1988)

Alkuperäinen nimi: Maniac Cop

Genret:
Kauhu,
Valmistusvuosi:
1988
Pituus:
78 min
Ohjaajat:
William Lustig
Käsikirjoittajat:
Larry Cohen
Pääosanäyttelijät:
Bruce Campbell, Laurene Landon, Richard Roundtree, Robert Z'Dar, Tom Atkins
Maat:
USA
Kielet:
englanti