Arvostelu

Ei täysosuma, vaan pikemminkin neljä oikein. Tim Roth ja tummahko ote aiheeseen ovat elokuvan parasta antia.

Lucky numbers – Kaikki pelissä perustuu tosielämässäkin tapahtuneeseen lottohuijaukseen. Ohjaaja Nora Ephron (You’ve got mail) ja käsikirjoittaja Adam Resnick (mm. David Lettermanin tiimin ex-käsikirjoittaja) ovat kasanneet toden ympärille melkoisen kasan tummaa huumoria ja ylidramatisointia. Nauraa saa, mutta myös välillä joutuu miettimään koko projektin hyödyllisyyttä.

Pääosissa velkaisena sääankkurina ja moottorikelkkakauppiaana huokailee John Travolta, jonka CV ei ole kovin komealta näyttänyt sitten Pulp Fictionin. Pariksi on löytynyt frendien bimbon Phoeben maineesta irti pyrkivä Lisa Kudrow, joka tekee yllävän hyvän roolin jakorasialottotyttönä. Ed O’Neil (ai siis kuka?) ei sen sijaan vieläkään pääse irti Al Bundyn (ai, se on se äijä!) viitastaan, vaan uutisfirman pomon odottaa kokoajan repäisevän jotain Bundymaista onttoa hahmoa kannattelemaan. Pulp Fictionin Pumpkin eli brittien oma ylpeys Tim Roth sen sijaan toimii Lucky numbersin pelastavana enkelinä suoriutuessaan kieron nilkin roolistaan kertakaikkisen upeasti. Rothin aksentti ja leppoisa olemus istuvat kapakan takahuoneessa vihanneksia pilkkovaan kieroilijaan loistavasti.

Elokuvan perusjuoni ei ole kummoinen: mukana on joukko rahanahneita ihmisiä sekä tilaisuus suorittaa kaikkien aikojen lottohuijaus. Onneksi hauskoja sivuhahmoja löytyy monta, ja tumma huumori kukkii viimeistään siinä vaiheessa, kun patalaiska poliisi Pat Lakewood (Pullman) päästetään vauhtiin ja lempibaseball-mailallaan ihmisiä nistivä Dale (Michael Rapaport) käy tienaamaan. Parhaita vetoja ovat luonnonvoimien peliin puuttuminen, sääankkuri Russ Richardsin egon ja fanien välinen kohtaaminen ja lopussa esiin astuva tarjoilijatar, joka puhuu ”viisaita”.

Lucky numbers ei ole täysosuma, vaan pikemminkin neljä oikein. Siis hyvää on juuri sen verran, että rahoilleen saa yhdeksi kerraksi vastinetta. Aina loistava Tim Roth ja tummahko ote aiheeseen ovat elokuvan parasta antia.

Pisteet: rating 60,000

Arsi T. Elokolikko
Ylläpitäjä, 850 arvostelua
Arvosteltu: 15.09.2004
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Brianin elämä
Brianin elämä arvosana 4,13
Brianin elämä
The Artist
The Artist arvosana 3,83
The Artist
Kummisetä
Kummisetä arvosana 4,33
Kummisetä
Kaupungin valot
Kaupungin valot arvosana 4,11
Kaupungin valot

Elokuvan tiedot

Lucky Numbers – Kaikki pelissä
Lucky Numbers – Kaikki pelissä arvosana 2,81

Lucky Numbers – Kaikki pelissä (2000)

Alkuperäinen nimi: Lucky Numbers

Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
2000
Pituus:
105 min
Ohjaajat:
Nora Ephron
Käsikirjoittajat:
Adam Resnick
Pääosanäyttelijät:
Bill Pullman, Ed O’Neil, John Travolta, Lisa Kudrow, Michael Moore, Tim Roth
Maat:
Ranska, USA
Kielet:
englanti