Pistejakauma

2%

0%

2%

3%

9%

21%

34%

21%

5%

4%

Pisteytykset

rating 60,000

Chinook
Käyttäjä

rating 60,000

Tuhti historiallinen ja draamallinen paketti, joka pakottaa katsojan todella keskittymään poliittisiin kiemuroihin. Harmi vain, että lähdin katsomaan tätä leffaa vaillinaisilla tiedoilla - etukäteen tiesin Lincolnin olleen vaikuttava jenkkipressa, joka murhattiin 1800-luvulla. Leffa tarjoilee pikkutarkkaa tietoa historiasta ja iskee pöytään hurjan määrän nimiä ja käsitteitä, joista puolet menee ohi. Nostan teoksen vaikutuskeinoille hattua, sillä tarinan rauhallisuus ja pienten eleiden tärkeys on mukavaa vaihtelua muille, usein valtavan nopeaa tempoa kannattaville leffoille. Tosin en päässyt tunnelmaan täysin mukaan, vaan leffa tuntui välillä todella puuduttavalta ja jopa tylsältä. Näyttelijät ovat upeita ja ajan kuva lavasteineen ja puvustuksineen on mennyt nappiin.

Hienoimpana yksityiskohtana pidin sitä, kun epäarvostetut "neekerit" saapuivat edustajainhuoneeseen ja osa valkoisista osoitti heille kunniaa.

Ludil
Käyttäjä

rating 60,000

Todella hyvät näyttelijät, hieno, tärkeä aihe, upea lavastus, mutta silti elokuvaa olisi voinut lyhentää ainakin tunnilla.

Olisi ollut paljon parempi, jos olisi perehtynyt aiheeseen syvemmin. Näin ei-niin-asiaan-perehtymättömänä elokuva junnasi pahan kerran alkupuolella ja oli aika ikävystyttävää katsottavaa. Silti pidin siitä jollakin tasolla.

Soundtrackista: Melko olematon? Musiikin avulla oltaisiin ehkä voitu jotkut melko puuduttavat kohdat saada hieman hohdokkaimmiksi.

Tuomioni: kolme tähteä.

Maximus
Käyttäjä

rating 60,000

Lahtari kirjoitti osuvasti arvostelussaan, että täytyisi omaksua jonkunsortin tuntemusta Amerikan historiasta, jotta pysyisi elokuvassa perillä, muuten edessä saattaa olla melko pitkästyttävä 2 ja puoli tuntia. Itsekun en tosiaan tiennyt Lincolnista muutakuin sen, että kyseessä on Yhdysvaltojen presidentti ja että mies oli vahvasti orjuutta ja rotuvihaa vastaan ja pyrki poistamaan sitä maastaan Yhdysvaltojen sisällissodan aikana. Lincoln on hyvin dialogipainotteinen elokuva, mistä yleensä kyllä pidän erittäin paljon (esim. Before & After Sunset), mutta nyt tuota aikaa historiasta käsiteltiin ehkäpä sen verran yksityiskohtaisesti ja tarkasti, että joko tipahdin kärryiltä tai sitten samaa asiaa jauhettiin aivan liian pitkään näin pitkäkestoiseen elokuvaan. Halusin todella nauttia Lincolnista, mutta omalla kohdallani juoni on näin pitkään elokuvaan vain liian heikko, lähes olematon. Elokuvassakun ei oikeastaan muuhun keskitytä kuin noihin neuvotteluihin, mikä sekin saattaisi toimia, mutta kaikki tehdään ilman jännitystä, nyt puhutaan ymmärtääkseni vankasta tarkasti kirjoitetusta historian tapahtumista. Täytyy kyllä katsoa elokuva uudestaan kun olen ottanut selvää historian tapahtumista paremmin, josko se silloin iskisi lujempaa. Koska huonosta näyttelytyöstä tämä leffa ei kärsi. Daniel Day-Lewis uppoutuu niin täysin rooliinsa, ettei miestä tunnista hahmon takaa. Puhe, eleet ja kaikki, aivan uskomatonta roolityöskentelyä. Muutkin näyttelijät tekevät upeaa työtä, mutta eivät kuitenkaan ole Lewisin uskomatonta tasoa. Suorastaan tuntuu väärältä antaa tälle vain kolme tähteä, koska leffa on niin upeasti näytelty ja lavasteet, puvusteet, yms. ovat kerrassaan kaunista katseltavaan, tunnelma on saavutettu tuolta ajalta täydellisesti, jne. Leffassa nyt oli vain tälläisenään liian heikko juoni näin pitkälle leffalle, joten tosiaan, täytyy katsoa elokuva uudestaan kun tuntemusta elokuvan tapahtumista historiaa lukien on enemmän.

norman_bates
Käyttäjä

rating 60,000

Ei Spielbergin parhaita, mutta ei huono. Elokuva on aika raskas ja joillekin varmaan pitkäveteinen, mutta vahvat näyttelijäsuoritukset ja upea lavastus nostavat tämän arvoa paljon. Omasta mielestäni tuo kaksi ja puoli tuntia meni yllättävänkin nopeasti, mutta ymmärrän jos monet kuolevat tylsyyteen tämän aikana.

OZMOxD
Käyttäjä

rating 60,000

Elokuva, joka nojaa puhtaasti dialogiin ja sen vuoksi sortuukin todella usein puhtaaksi jaaritteluksi.

Asiaan perehtymättömän on vaikea ymmärtää, mitä tässä edes tapahtuu ja tärkeät juonikuviot yksinkertaisesti menevät toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.

Mutta onko tässä kyseessä sitten huono elokuva? Mieli tekisi sanoa, että on, mutta kun näin ei oikeastaan ole. Jos elokuvan tapahtumista hiffaa edes vähän, niin kyseessä on oikein hyvin tehty historiallinen filmi ja näyttelytyö on suhteellisen erinomaista. Toisaalta orjuuden lukeminen Yhdysvaltain sisällissodan AINOAKSI ja YHDEKSI syyksi pyöräyttää silmiä muutamankin kerran.

Vaikka elokuvasta allekirjoittaneen tavoin, jollain tasolla pitäisikin, niin totuus on, että tässä on kyseessä kiertelemättä pitkästyttävä ja paikoin paatoksellinen filmi, jonka kyllä kertaalleen katsoo.

Pikkupuera
Käyttäjä

rating 60,000

Hieno leffa, mutta pitkä ja aika turruttava lopulta.

Villetys
Käyttäjä

rating 60,000

Lincoln on ihan hyvin onnistunut keskitason draamaelokuva ja henkilökuva Abraham Lincolnin viimeisistä elinkuukausista. Juonessa seurataankin Daniel Day-Lewisin esittämää Abraham Lincolnia, joka koittaa saada päätökseen Yhdysvaltain käymän verisen sisällissodan ja samalla estää kansakunnan kahtia hajoamisen. Lisäksi hänelle on myös erittäin tärkeää saada vietyä läpi keinolla millä hyvänsä orjuuden kieltävä lakimuutos. Daniel Day-Lewis tekee vakuuttavan pääroolin Abraham Lincolnina ja myös Tommy Lee Jonesin esittämä Thaddeus Stevens jää hyvin mieleen. Elokuva keskittyy kuitenkin hieman liikaa mielestäni orjuuden kieltolain voimaan saamiseen ja reilun kahden tunnin kesto tuntuukin paikoiten aika raskaalta seurattavalta. Ei kyseessä kuitenkaan huono elokuva ole, mutta historista enemmän kiinnostuneet voivat saada tästä vielä enemmänkin irti.

arg
Käyttäjä

rating 60,000

arttuu99
Käyttäjä

rating 60,000

Atonement
Käyttäjä

rating 60,000

cronenberger
Tykittäjä

rating 60,000

Eximius84
Käyttäjä

rating 60,000

Hanni5
Käyttäjä

rating 60,000

HANSGI
Käyttäjä

rating 60,000

Kaamos
Käyttäjä

rating 60,000

lällälää79
Käyttäjä

rating 60,000

Linkous
Käyttäjä

rating 60,000

mike
Käyttäjä

rating 60,000

Parasite
Käyttäjä

rating 60,000

parhanaama
Käyttäjä

rating 60,000

Rutanen
Käyttäjä

rating 60,000

Tjau
Käyttäjä

rating 60,000

TTQ
Käyttäjä

rating 60,000

tuulenpuuska
Käyttäjä

rating 60,000

Elokuvan tiedot

Lincoln
Lincoln arvosana 3,39