Likainen pommi

(2011)

Elokuvasta

Elokuvan nimi: Likainen pommi
Genret:
Maat:
Ohjaajat:
Käsikirjoittajat:
Alkuperäinen nimi:Likainen pommi
Valmistusvuosi:2011
Pituus:80 min
Pisteytyksiä: 42
Tarkka arvio: 1.75

LIKAINEN POMMI on räävitön komedia nykypäivän työelämästä, menestymisestä ja julkisuudesta.

Elokuvan päähenkilö on 28-vuotias Mirccu, joka työskentelee levy-yhtiön pr-managerina. Kun Mircun esimies levymoguli Martin Bakka uhkaa Mirccua potkuilla, hän on pakotettu etsimään omaa johtolankaansa menestykseen. Mirccu joutuukin pohtimaan nilkkavammasta toipuvan jalkapalloilija-poikaystävänsä Roban kanssa ovatko hyvät ajat ”siis niinku oikeesti” ohi – ja mitä he ovat valmiita tekemään selviytyäkseen.

Mircun viimeinen mahdollisuus on levy-yhtiön uusi salainen projekti, josta puhutaan koodinimellä ”Likainen pommi”. Koodinimen takaa paljastuu vanhempiensa levy-yhtiölle myymä 15-vuotias räävitön teinisensaatio PD, jonka alaisuuteen Mirccu määrätään. Ei aikaakaan, kun myynnissä ovat Mircun maine, kunnia, sielu, osaaminen – ja tietenkin myös poikaystävä.

Elokuvan pääosissa nähdään Malla Malmivaara (Mirccu), Jukka Puotila (Martin Bakka), Ilkka Villi (Roba) sekä valkokangasdebyyttinsä tekevä 17-vuotias Iida Lampela (PD). Muissa rooleissa nähdään mm. Jussi Vatanen, Susanna Mikkonen, Juha Varis ja ensimmäisen elokuvaroolinsa tekevä Niina Herala. Elokuvan ohjaaja ja käsikirjoittaja Elias Koskimies tunnetaan mm. Ylellä esitettävän poliittisen satiirin Presidentin kanslia alkuperäisenä ohjaajana ja yhtenä käsikirjoittajana. Lisäksi hän on ohjannut keskustelua herättäneen TV-elokuvan Päivät kuin unta, jonka ensiesitys oli Ylen Kotikatsomossa keväällä 2010.

Arviot

Nimensä mukaisesti suoranainen pommi.

Muistanette kai poliittisen satiirisarjan Presidentin kanslian, jossa yritettiin luoda ”uudenlaista” visiota suomalaisen politiikan sirkuksesta? Itse sarja oli erittäin huonotasoista satiiria, niinpä kukaan ei oikein pitänyt siitä. Ohjaajana ja kynäniekkana Elias Koskimies on näyttänyt kykynsä sekä siinä, että mm. yhtenä Uutisvuodon käsikirjoittajana. Kun Koskimies päätti kokeilla ”huumoriaan” valkokankaalla, alkoivat kriitikoiden sekä katsojien hermot olemaan todella koetuksella. […]

Arvosteltu: 01.10.2011

Kommentit & Pisteytykset

Jays
Dev
lällälää79
akinnah
Slipkjovi
Nico
ms
TomHenry
tappajavompatti
heikki.loytynoja
paranoia
eskoaarne
Juki
John Smith
HeyStoopid
Hoplaa
fritic87
Punakuu
Titan90
Getrude
Sgt.Rane
tonsa
Joku
TatiTeThird
Gaz
D-McH
jennakariina
Gumbert
Köpi79
anna.v
tiituli
Vilperi
Oesis
ratisti
princesjenna
mikelawry
barros
Nanna
emt
Qne
immortale
Brutus

Lisää luettavaa