Arvostelu

Yksi parhaimpia Aasia-leffoja. Visuaalisuus on suorastaan häikäisevää.

Harvoin tulee tutustua wuxia-elokuviin. Olen kylläkin nähnyt Hiipivän tiikerin, piilotetun lohikäärmeen. Tosin se ei iskenyt kovinkaan lujaa. Tämä kyllä on taasen todella hieno leffa. Lentävien tikarien talo on perinteistä wuxiaa. Wuxialla siis tarkoitetaan kiinalaisia historialliseen aikaan sijoittuvia elokuvia, missä rikotaan fysiikan lakeja oikein urakalla.

Eletään Tang-dynastian kautta vuonna 859 ja Kiinassa on syntynyt kapinaliikkeittä Kiinan korruptoitunutta hallitusta vastaan. Voimakkain kapinallisryhmittymä on Lentävien tikarien talo. Mei (Ziyi Zhang) on Tikarien murhatun pomon sokea tytär. Hän on tanssijana eräässä bordellissa. Viranomaiset saavat tietää asiasta ja he laativat salajuonen. Leo (Andy Lau) vapauttaa vangitun Mein vankilasta ja on auttavinaan häntä. Tosi asiassa Mein odotetaan vievän viranomaiset Tikarien tukikohtaan. Matka ei kuitenkaan ole aivan helppo ja yllätyksiä tulee.

Lentävien tikarien talo on kyllä yksi parhaimpia Aasia-leffoja. Elokuva ansaitsee kehuja jo visuaaliselta puolelta. Kamerakulmat on harkittu todella hyvin ja myöskin maisemat ovat kaunista katseltavaa. Lentävien tikarien talo ei sentään sorru mihinkään typeriin kamerakikkoihin kuten esimerkiksi nopeisiin leikkauksiin, joihin ollaan Hollywoodissa kovin innostuneitta. Myös musiikki on todella hienoa. Tämä takaa elokuvalle jo miltein oopperamaisen tunnelman.

Myöskin kohtausten toteutus on tehty hienosti. Mein kaikutanssi on todella upeaa katseltavaa. Myös taistelukohtaukset on tehty hyvin. Etenkin lopun kaksintaistelu on todella upea. Taistelukohtauksia ei myöskään vedetty Hollywoodimaisuuksiin, vaikka jotkut voivatkin valittaa niiden epärealistisuudesta. Mutta mitä väliä sillä on, kun taistelut ovat niin upeaa katseltavaa? Myös draamakohdat on tehty hyvin. Niissäkään ei olla menty mihinkään ylisentimentaalisuuksiin.

Myös näyttelijäpuoli on todella hyvää. Ziyi Zhang tekee todella hyvää työtä Meinä. Hän saa hahmostaan kaiken irti. Myös Andy Lau ja Takeshi Kaneshiro ovat omissa rooleissaan todella loistavia.

Pisteet: rating 90,000

Ville
Tähtääjä, 492 arvostelua
Arvosteltu: 16.07.2005
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Yksi lensi yli käenpesän
Yksi lensi yli käenpesän arvosana 4,34
Yksi lensi yli käenpesän
Kaupungin valot
Kaupungin valot arvosana 4,11
Kaupungin valot
Jahti
Jahti arvosana 4,14
Jahti
Tokyo Story
Tokyo Story arvosana 4,26
Tokyo Story

Elokuvan tiedot

Lentävien tikarien talo
Lentävien tikarien talo arvosana 3,93

Lentävien tikarien talo (2004)

Alkuperäinen nimi: 十面埋伏

Genret:
Draama,
Valmistusvuosi:
2004
Pituus:
119 min
Tunnetaan myös nimillä:
House of Flying Daggers, Shi mian mai fu, Shí miàn mái fú
Ohjaajat:
Zhang Yimou
Käsikirjoittajat:
Bin Wang, Feng Li, Zhang Yimou
Pääosanäyttelijät:
Andy Lau, Song Dandan, Takeshi Kaneshiro, Zhang Ziyi
Maat:
Kiina, Hongkong
Kielet:
mandariinikiina