Pistejakauma

0%

2%

2%

0%

10%

28%

28%

26%

2%

2%

Pisteytykset

rating 80,000

Beer Master
Käyttäjä

rating 80,000

Olisin toivonut että leffa keskittyisi enemmän gangstailuun kuin rakkauden kuvaamiseen, mutta siitä huolimatta juoni oli erittäin viihdyttävä. Tom Hardy veti taidokkaat pääroolit. Veljesten luonnetta kuvasi parhaiten lopun kohtaus, joka alkaa rauhallisella biletyksellä mutta päättyy veriseen puukotukseen.

Nosfecoff
Käyttäjä

rating 80,000

Kovasen Tomppa näyttelee itsensä legendojen joukkoon ei yhden, vaan kahden päähenkilön voimin kuin Van Dammet aikoinaan. Muutaman vuosikymmenen takaiset tapahtumat kerrotaan tässä lähivuosien näpsäköimpiin genren edustajiin lukeutuvassa gangsterikuvauksessa voimalla, väkivallalla, vauhdilla sekä todella, todella vahvoilla brittiaksenteilla. Tom Hardyn dialogin seuraaminen ilman tekstitystä on jopa jonkinmoinen haaste. Onneksi elokuva ei tarinankuljetukseltaan tai muiltakaan osin ole millään lailla sekava - silloin katselu olisi tuntunut jo työltä. Teoksen moniin onnistumisiin lukeutuu myös hillitty kertojaäänen käyttö, joka tuo mieleen lajityypin legendat ja pitää kokonaisuuden kasassa hallitusti.

Legenda ei tarinansa osalta juuri mitään päänräjäyttävää jännitystä sisällä, vaan erottuu joukosta erityisesti kuvaamiensa veljesten ansiosta. Hardyn Tompan tasokas työskentely ja fiksu dialogi tekevät gangsterikaksosista seuraamisen arvoisia, keskenään hyvinkin erilaisia persoonia, joiden kanssakäymisistä ja paikoin verisiksikin yltyvistä väittelyistä syntyy se suurin viihdearvo. Näin hallitsevien henkilöiden ollessa pääosassa on päivänselvää, että useimmat muut osallistujat jäävät sivustaseuraajiksi. Kaiken tämän äijäenergian keskellä kuitenkin Emily Browning pitää puolensa paremmin kuin loistavasti, ja onhan myös mukava nähdä mukana vaikkapa mafiaroolien luottomies Chazz Palminteri. Sivuosista kannattaa pitää silmällä kehnosta Kingsmanista tuttua Taron Egertonia, joka vähäisistä sanomisistaan huolimatta viihdyttää.

Pelimies
Käyttäjä

rating 80,000

Erinomainen brittigangstailu ja Tom Hardy vetää hyvää settiä pääosissa.

⭐️⭐️⭐️⭐️

Rainafriikki
Käyttäjä

rating 80,000

Todella hyvä rikospätkä Krayn veljeksistä, joka poikkesi hyvin Peter Medakin Kray-elokuvasta josta pidin. Roolisuoritukset olivat erittäin hyviä etenkin Tom Hardy Kray-veljeksinä oli suorastaan loistava. Brian Helgelandin ohjaus oli todella hyvä ja visuaalisesti elokuva oli hienosti kuvattu. Pientä plussaa tulee vielä elokuvan hyvästä soundtrackista.

Uytp7
Tähtääjä

rating 80,000

Ei tästä uutta legendaa tahi ikiklassikkoa leffataivaalle saatu, mutta helskutin kova rikospläjäys kumminkin. Tom Hardyn kaksoisrooli saa minulta aplodit, kukkapuskan ja fedoran tippauksen. Kaksi brittiveljestä, toinen valtavan mielisairas psyko ja toinen rauhallisempi, joskin kylmäverinen gangsteri, ovat leffan alussa saaneet jo rikosimperiuminsa melko hyvälle alulle. Legendin juoni tutkailee kaksosten yrityksiä laajentaa bisneksiään sekä heidän keskinäistä monimutkaista suhdettaan. Ynnä hempeilyä sen tasapainoisemman veljen kanssa ala Emily Browning.

Kyllähän sen tietää millaista kuvastoa näissä nähdään. Pyssyt paukkuu, koirat haukkuu, nyrkit naukuu ja poliisi pamputtaa kaikenvärisillä pampuillaan. Hieman harmittaa Ecclestonin, Thewlisin ja Egertonin piilottaminen ohkaisiin sivurooleihin, mutta täytyyhän rosmopomoilla olla tavallisenkin näköisiä kätyreitä, ei jokainen voi näyttää Pietro Mafiosolta ja jonkun täytyy lakiakin tarinassa edustaa. Temmollisesti eheä kokonaisuus, käsikirjoitus käsittelee romanssia onnistuneesti eikä unohda näyttää rikollisen elämän varjopuolia epäkliseisessä valossa. Katso toki tämä.

Filman
Käyttäjä

rating 80,000

Jii89
Käyttäjä

rating 80,000

Joku
Käyttäjä

rating 80,000

junu
Käyttäjä

rating 80,000

Justifier
Käyttäjä

rating 80,000

Lordi-fani
Käyttäjä

rating 80,000

Makke_95_
Käyttäjä

rating 80,000

Miliisi
Käyttäjä

rating 80,000

Elokuvan tiedot

Legend
Legend arvosana 3,35
Genret:
Rikos,
Valmistusvuosi:
2015
Pituus:
131 min
Ohjaajat:
Brian Helgeland
Käsikirjoittajat:
Brian Helgeland
Pääosanäyttelijät:
Christopher Eccleston, Colin Morgan, David Thewlis, Emily Browning, Taron Egerton, Tom Hardy
Maat:
Iso-Britannia
Kielet:
englanti