Arvostelu

Leffa jonka "sankari" lopettaa samoin kuin aloittaa.

Kieltolain aikana Jerichon kaupunkiin Texasissa saapuu pyssymies joka käyttää anonyymia nimeä John Smith (Bruce Willis). Vastaanotto on vähemmän ystävällinen, sheriffi Galt (Bruce Dern) ei paljoakaan tee ja kaupunki on käytännössä autioitunut kahden koplan kiistelystä. Doyle (David Patrick Kelly) jonka kätyri on Hickey (Christopher Walken) johtaa yhtä koplaa ja Strozzi (Ned Eisenberg) jonka kätyri on Giorgio (Michael Imperioli) toista. Smith asuttautuu Joe Mondayn (William Sanderson) tiloihin ja alkaa pelata omaa peliään ja hänen valuuttansa on tulisiirteellä toimitettu .45 ACP.

Walter Hill on toimintaleffan Wanhaa Kaartia missä veri turskii, konnat ovat pahoja ja maailma pyörii rahan, vallan ja yksinkertaisen pistelaskun ympärillä. Se on maailma missä omatunnottomat pyssymiehet menestyvät jos eivät tule toisten vastaavien tappamiksi ja ainoa tapa pitää elinajanodote iltaa pidempänä on pitää pää matalana ja pelätä kaikkia. Ukko sovittaa aika pitkän ketjun läpikäynyttä Hammettia, sillä samuraiajalla resunnut Yojimbo - onnensoturi palaa Kaukoidän oppien virkistämänä kotiinsa ja viihtyy hyvin. Jostain syystä Hill on sisällyttänyt leffaan nihilistisen selostuksen "sankarilta" ja se jotenkin tuntuu alleviivaavalta.

Bruce Willisin yllä istuu mainiosti liituraitapuku puoliautomaattien kanssa ja tämän kyky kuiskata repliikkinsä on maksimaalisessa käytössä, sillä John Smith on hiljainen, staattinen kone joka pitää ajatuksensa itsellään ja viihtyy likaisessa seurassa. David Patrick Kelly ja Ned Eisenberg ovat vähemmän ovelia gangstereita jotka kiukustuvat vähästä. Christopher Walken on se fyysinen uhka elokuvan "sankarille" ja ilkeä tapaus josta kerrotaan kammottavia tositarinoita. Bruce Dern on nimellinen laki ja William Sanderson pitää päänsä matalana.

Tylyä meininkiä missä liituraitaan puetut kelmit ilmastoidaan siivilöiksi ja Walter Hill toimittaa tarinan viihdyttävän tylyksi konnailuleffaksi minkä erittäin vähäinen huumori on tummaa kuin laskimoveri.

Pisteet: rating 80,000

Jurpo
Tähtääjä, 1432 arvostelua
Arvosteltu: 01.10.2016
Katsottu: Kotona

rating 80,000

Saman kategorian TOP-leffoja

Possession
Possession arvosana 3,86
Possession
Mulholland Drive
Mulholland Drive arvosana 4,03
Mulholland Drive
Tiikerikissa
Tiikerikissa arvosana 4,11
Tiikerikissa
Kummisetä
Kummisetä arvosana 4,33
Kummisetä

Elokuvan tiedot

Last Man Standing
Last Man Standing arvosana 3,33
Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
1996
Pituus:
97 min
Ohjaajat:
Walter Hill
Käsikirjoittajat:
Akira Kurosawa, Ryûzô Kikushima, Walter Hill
Pääosanäyttelijät:
Alexandra Powers, Bruce Willis, Christopher Walken, David Patrick Kelly
Maat:
USA
Kielet:
englanti, espanja