Arvostelu

Kuitenkin hyvää ajanvietettä.

Walter Hillin elokuva Last Man standing sijoittuu Yhdysvaltoihin 20-luvun kieltolain aikoihin. Pieneen kaupunkiin Teksasin takapajulassa virtaa pirtua laittomasti Meksikon puolelta. Kaupunkia kontrolloi kaksi mafiaperhettä, italialainen ja irlantilainen. Kaupunkiin saapuu mies nimeltä John Smith (Willis) joka saa heti huomata olevansa kaikkea muuta kuin tervetullut. Heti alkujaan hän joutuu tappeluun gangsterin kanssa paikallisessa kuppilassa joka johtaa siihen että Smith antaa pistoolien laulaa ja gangsteri makaa pian kuolleena lattialla.
Tästäkös italialaiset mafiosot riemastuvat ja päättävät ottaa Smithin palkkalistoille pyssymieheksi, kuollut gangsteri kun sattuu olemaan kilpailevan liigan jäsen. No Smith ottaa pestin vastaan ja kunnostautuu rikoksen tiellä kunnes irlantilaisliiga kiinnostuu hänestä myös. He suostuttelevat Smithin mukaansa jolloin tämä on kilpailun kummankin osapuolen puolella. Smithin perimmäinen tarkoitus koko touhussa kuitenkin on saada konnat tilille töistään. Kun mukaan vielä lisätään irlantilaisperheen Thompsonia heilutteleva korsto Hickey (Walken), joka alkaa aavistella Smithissä jotain epäilyttävää, on soppa sitten valmis.

En ole paljon gansterileffoja katsellut mutta tämä osoittautui erittäin hyväksi sellaiseksi. Tapahtumapaikan sijoittaminen pieneen autiomaakaupunkiin tuo mukavasti pientä westerniä elokuvaan vaikka todellisuudessa villin lännen ajat olivat kieltolain aikaan jo auttamattomasti ohi. Moni roolihahmo jää valitettavasti melko persoonattomaksi, kuten esimerkiksi päähenkilö Smith josta ei oikein missään vaiheessa elokuvaa saa selville tarpeeksi. Hän vain on joku tyyppi joka vaan joutuu väärään paikkaa väärään aikaan. Ehkä mielenkiintoisin on juuri mielipuolinen Hickey jolle on keksitty varsin karmea tausta lastenkoteineen sun muineen. Elokuvan taistelukohtaukset taas ovat hienon näköisiä Bruce Willisin räiskiessä pistooleilla ympäriinsä ja yleensäkin sen ajan kahinat on toteutettu hyvin.

Elokuva on amerikkalainen versio Ryuzo Kikushiman ja Akira Kurosawan teoksesta. En tiedä tästä alkuperäisteoksesta sen enempää. Joka tapauksessa leffa on jos ei ihan mestariteos niin kuitenkin hyvää ajanvietettä ja sen voi katsoa useammankin kerran. Eikun vaan katsomaan jos gangsteriaihepiiri kiinnostaa.

nimimerkki: Barabellum

Pisteet: rating 80,000


Vieras Arvosteltu: 06.05.2003
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Tokyo Story
Tokyo Story arvosana 4,26
Tokyo Story
Once Upon a Time in America - suuri gangsterisota
Once Upon a Time in America - suuri gangsterisota arvosana 4,30
Once Upon a Time in America - suuri gangsterisota
Seitsemän
Seitsemän arvosana 4,19
Seitsemän
Possession
Possession arvosana 3,86
Possession

Elokuvan tiedot

Last Man Standing
Last Man Standing arvosana 3,33
Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
1996
Pituus:
97 min
Ohjaajat:
Walter Hill
Käsikirjoittajat:
Akira Kurosawa, Ryûzô Kikushima, Walter Hill
Pääosanäyttelijät:
Alexandra Powers, Bruce Willis, Christopher Walken, David Patrick Kelly
Maat:
USA
Kielet:
englanti, espanja