Arvostelu

Tyypillinen musikaali, johon on ujutettu romantiikkaa mukaan.

Laivasto tanssii on ihan mukiin menevä musikaali, jonka pääosiin on laitettu 30-luvun musikaalien vakiopari Ginger Rogers ja Fred Astaire. Parin elokuvat menestyivät sen verran hyvin, että niitä tehtailtiin kymmenen kappaletta eikä heidän yhteistä kemiaa voi kieltää.

Bake (Fred Astaire) on merimies, joka pääsee kaverinsa Bilgen (Randolph Scott) kanssa lomalle. Klubilla hän tapaa entisen tyttöystävänsä Sherryn (Ginger Rogers) ja illan lopuksi vahingossa järjestää tälle potkut. Samana iltana Bilge tapaa virallisen näköiseen Connieen (Harriet Hilliard), joka sattuu olemaan Sherryn opettajatarsisko ja Sherryn ystävän Kittyn (Lucille Ball) tekemän muodonmuutoksen jälkeen Bilge tutustuu Connieen kunnolla. Bake yrittää korjata tilannetta, mutta tietenkin asiat vain huononevat. Myös Bilge romantisoi Connien kanssa kunnes alkaa kokea sitoutumispelkoa ja ajautuu univormumiehiin menevän rouva Manningin (Astrid Allwyn) helmoihin.

Laivasto tanssii on tyypillinen musikaali, johon on ujutettu romantiikkaa mukaan. Tällä kertaa Rogers ja Astaire eivät ole ainoa pari vaan mukaan on lisätty Harriet Hilliard ja länkkärien vakiokasvo Randolph Scott. Elokuvassa on näyttävät tanssikohtaukset ja laulutkin menevät siinä sivussa. Henkilökohtaisesti en pahemmin välitä Hilliardin luikauttamista lauluista, mutta siinä sivussa nekin menivät. Elokuvassa vilahtaa myös 40-luvun kuuluisa pin-uptyttö Betty Grable ja Lucille Ball on pienessä sivuroolissa suorasanaisena Sherryn ystävänä. Laivasto tanssii on paikoitellen hauska ja kuten aiemmin mainitsin, ovat tanssikohtaukset hyvän näköisiä. Näyttelijät pelaavat hyvin yhteen ja etenkin Rogersin ja Astairen yhteistyö sujuu mutkitta. Randolph Scott on sopiva Bilgen rooliin, vaikka mies onkin "hauskaa" nähdä musikaalissa, mutta hyvin westernien mies roolista suoriutuu. Myös Harriet Hilliard on ihan kelpo näyttelijä, vaikka minun puolesta hänen laulaa luikauttaminen olisi voinut! jäädä väliin.

Laivasto tanssii on hyvin tyypillinen musikaali, mutta siinä on liikaa pituutta. Myös tuttu klisee löytyy, silmälasipäinen opettajatar ottaa lasit päästä, laittaa kauniin iltapuvun päälle ja hänestä kuoriutuu kaunotar. No, ei se enempää haittaa ja Laivasto tanssii on ihan viihdyttävä elokuva, jota katsoessa ei enempiä tarvitse ajatella.

nimimerkki: LeffaPopcorn

Pisteet: rating 60,000

LeffaPopcorn
Käyttäjä, 57 arvostelua
Arvosteltu: 17.11.2005
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Keltainen sukellusvene
Keltainen sukellusvene arvosana 3,83
Keltainen sukellusvene
Cry-Baby
Cry-Baby arvosana 3,49
Cry-Baby
A Star Is Born
A Star Is Born arvosana 3,49
A Star Is Born
Ihmemaa Oz
Ihmemaa Oz arvosana 3,81
Ihmemaa Oz

Elokuvan tiedot

Laivasto tanssii
Laivasto tanssii arvosana 3,00

Laivasto tanssii (1936)

Alkuperäinen nimi: Follow the fleet

Genret:
Musikaali
Valmistusvuosi:
1936
Pituus:
110 min
Ohjaajat:
Mark Sandrich
Pääosanäyttelijät:
Betty Grable, Fred Astaire, Ginger Rogers, Harriet Hilliard, Lucille Ball, Randolph Scott
Maat:
USA