Pistejakauma

2%

1%

0%

6%

9%

20%

25%

18%

10%

10%

Pisteytykset

rating 50,000

AAnyway
Käyttäjä

rating 50,000

Hauska seikkailuhan tämä oli, mutta parissakin kohtaan tapahtumat liittyivät toisiinsa niin epäloogisesti, että olisin toivonut paria tarkennusta tarinan tekijältä. Kaippa tämä olisi pitänyt vähän nuorempana katsoa, niin olisi toiminut paremmin

dbgirl
Käyttäjä

rating 50,000

Tyypillinen kasvutarina mutta jos se toimii, niin mikäs siinä.

Efektit sun muut näyttävät luonnollisesti vanhentuneilta, mutta tässä tapauksessa sympaattisella tavalla. Lämminsydäminen, hauska leffa joka saattaa joissain kohdin tosin pelottaa aivan pienimpiä katsojia.

David Bowien esittämä Jareth on leffan heikoin lenkki. Ensinnäkin hän ei ensisijaisesti ole mikään näyttelijä ja toiseksi hänelle oltiin kirjoitettu aivan älyttömän huonot vuorosanat. Mielestäni musikaaliosuudet olivat ajantuhlausta jossa menetettiin aikaa hyvälle tarinalle, ja kaiken lisäksi ne olivat mielestäni huonoja. Kommenteista päätellen tosin taidan olla eri mieltä muiden kanssa asiasta.

Mutta tämä leffa onnistui erittäin hyvin eräässä asiassa: se sai minut hymyilemään ja nauramaan. Hyvän mielen leffa. Älkää välittäkö tähdistä joita annan: voin suositella tätä leffaa erityisesti niille jotka rakastavat fantasiatarinoita.

Titan90
Käyttäjä

rating 50,000

Nuori tyttö jää kotiin kaksin pikkusisaruksensa kanssa. Tämäkös alkaa pänniä, taapero kun ei oikein osaa muuta kuin itkeä ja möllöttää ja itsellä olisi niin paljon parempaakin tekemistä. Epähuomiossa hän tuleekin toivoneeksi, että peikot veisivät pikkuisen pois ja niinhän siinä käy, että toive laitetaan täytäntöön. Hyvin pian iskee kuitenkin syvä katumus ja niinpä edessä on pelastusretki pahan taikurin (Bowie) hallitsemaan maailmaan, jossa pitäisi selvitä ansoja täynnä olevan labyrintin läpi.

Koko perheen elokuvaksi varmastikin tehty Labyrinth ainakin onnistuu olemaan lapsellinen, eikä pelkästään hyvällä tavalla. Juoni on yksinkertainen ja tapahtumat kaipaavat pientä lisäkipinää. Lavastus on eittämättä todella upeaa ja kaikki siihen liittyvä onkin teoksen parasta antia. Lapsinäyttelijä ei tällä kertaa ole aivan parasta antia, eikä salaperäinen Bowiekaan omaan arviointiin yllä mitenkään mieleenpainuvaksi.

Allekirjoittaneen pisteytyksiin Labyrinth ei tee erityisen vahvaa vaikutusta. Kyseessä on sangen harmiton temmellys, josta puuttuu se jokin, joka saisi oikeasti kiinnostumaan. Tasapaksua höttöä juonen, näyttelijöiden ja toteutuksen puolesta (paitsi se lavastus). Helposti lähestyttävät, mutta vähän sekavat sivuhahmot luovat jotain hyvää ja jotain huonoa.

.

cronenberger
Tykittäjä

rating 50,000

Elvis69
Käyttäjä

rating 50,000

Mansikkana
Käyttäjä

rating 50,000

SallySlander
Käyttäjä

rating 50,000

the grandi-ma
Käyttäjä

rating 50,000

windrider
Käyttäjä

rating 50,000

Elokuvan tiedot

Labyrintti
Labyrintti arvosana 3,72

Labyrintti (1986)

Alkuperäinen nimi: Labyrinth

Genret:
Fantasia,
Valmistusvuosi:
1986
Pituus:
101 min
Ohjaajat:
Jim Henson
Käsikirjoittajat:
Terry Jones
Pääosanäyttelijät:
David Bowie, Frank Oz, Jennifer Connelly
Maat:
Iso-Britannia, USA
Kielet:
englanti