Pistejakauma

0%

0%

0%

0%

14%

14%

0%

57%

0%

14%

Pisteytykset

rating 60,000

Joku
Käyttäjä

rating 60,000

Olipas melko hauska ja aikakaudelleen kerrassaan erilainen italialainen elokuva. 10th Victim on näitä "The Most Dangerous Game" -elokuvan jälkeläisiä, joskin tätä ryydittää vahva satiiri sekä musta huumori. Molemmat itseasiassa toimii todella hyvin. Vielä kun elokuva on 60-lukulaisittain futuristisen näköinen, ja täytetty mitä oudoimmilla esineillä ja pop-taidemaisilla lavasteilla ja otoksilla, alkaa paletti olla kokolailla kasassa. Visuaalinen puoli sekä vinoutunut tunnelma ajaa ehkä tuon ihmisjahti-juonen ohi, muttei sekään jää liiaksi taka-alalle, vaan jaksaa kyllä pitää mielenkiinnon yllä loppuun asti. Marcello Mastroianni on kelpo mies rooliinsa, mutta täytyy kyllä sanoa, että upea Ursula Andress varastaa shown tässä elokuvassa. Eikä tuo nyt mikään ihme sinällään ole. Andressin ja Mastroiannin kemiatkin pelaa kyllä hienosti yhteen, ja elokuva saa paikoin myös kaiken muun fiiliksen vaihtelun lisäksi romanttisen komedian piirteitä. Tavallaan normaalisti tälläinen sillisalaatti varmaan tuntuisi jotenkin hankalalta katsottavalta, mutta 10th Victimin omaperäinen ulkoinen ilme ja (aiheeseen nähden) absurdin hyväntuulinen meininki pitää hymyn naamalla kyllä.

10th Victimiä on jokseenkin helppo suositella kenelle tahansa kulttielokuvan ystävälle. Se on omalaatuinen silmiähivelevä trippi ja tunnelmapala 60-luvulta, jonka kaltaista ei nyt ainakaan ihan joka päivä kävele vastaan. Italocinemasta kiinnostuneille myös varmaa kamaa.

+

Elokuvan tiedot

Kymmenes uhri
Kymmenes uhri arvosana 3,79

Kymmenes uhri (1965)

Alkuperäinen nimi: La decima vittima

Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
1965
Pituus:
92 min
K15
Ohjaajat:
Elio Petri
Käsikirjoittajat:
Robert Sheckley, Tonino Guerra
Pääosanäyttelijät:
Elsa Martinelli, Evi Rigano, George Wang, Luce Bonifassy, Marcello Mastroianni, Massimo Serato, Milo Quesada, Salvo Randone, Ursula Andress
Maat:
Italia, Ranska
Kielet:
englanti, italia