Arvostelu

Iiris on allymcbealmaisen aito hahmo, jolle sattuu ja tapahtuu ja joka ei aiheuta katsojassa alemmuuskomplekseja täydellisyydellään.

Erinomainen elokuva rakkaudesta sen kotikutoisessa, suomalaisessa muodossa. Etenkin Levottomien raadollisuuden jälkeen suorastaan hellyttävä elokuva, josta jäi hymyilevä olo.

Minna Haapkylän näyttelemä Iiris on allymcbealmaisen aito hahmo, jolle sattuu ja tapahtuu ja joka ei aiheuta katsojassa alemmuuskomplekseja täydellisyydellään. Iiris on juuri se tavallinen tyttö, kuin kuka tahansa, joka odottaa sitä oikeaa. Minna Haapkylä istuu rooliinsa kuin tatti kankaalle. Iiris on juuri sellainen kiltti tyttö, joka elää harkittua elämäänsä ja välillä uskalluksen puuskassa räväyttää, koska "niin kuuluukin tehdä".

Leffassa ärsytti Peter Franzenin Markon joskus teennäinen sokerisen möreä ääni. Tästä tuli hahmoon sopimaton tekoreteä piirre, vähän liian näytelty kuva. Ääni ei vain luonnistunut, ei kuulostanut aidolta.

Matti Ristisen suoritus jätettynä ja päämäärättömänä perheenisänä oli loistava! Hän osasi tulkita loistavasti perussuomalaisen miehen tuppisuumaista kätkettyä tuskaa ja epätietoisuutta tulevasta. Täydet pisteet hänelle!

Elokuva on lääkettä sinkkujen odotuksen tuskaan. Se luo toivoa, mutta silti välttää yltiöromanttisuuden ja siirappisuuden yllättävällä loppuratkaisullaan. Elokuva näyttää rakkauden suloisen raadollisuuden ja todellisuuden, arkisen romanttisesti.

Nimimerkki: Ami

Pisteet: rating 90,000


Vieras Arvosteltu: 25.09.2002
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Once Upon a Time in America - suuri gangsterisota
Once Upon a Time in America - suuri gangsterisota arvosana 4,30
Once Upon a Time in America - suuri gangsterisota
Jeanne d'Arcin kärsimys
Jeanne d'Arcin kärsimys arvosana 4,23
Jeanne d'Arcin kärsimys
Fight Club
Fight Club arvosana 4,21
Fight Club
Auringonnousu
Auringonnousu arvosana 3,92
Auringonnousu

Elokuvan tiedot

Kuutamolla
Kuutamolla arvosana 3,03
Genret:
Draama
Valmistusvuosi:
2002
Pituus:
114 min
Ohjaajat:
Aku Louhimies
Käsikirjoittajat:
Katja Kallio
Pääosanäyttelijät:
Anna-Leena Härkönen, Laura Malmivaara, Matti Ristinen, Minna Haapkylä, Peter Franzén, Pirkko Saisio
Maat:
Suomi
Kielet:
suomi