Arvostelu

Enneminkin draaman ja trillerin sekoitusta kuin kauhua.

Kuudes aisti on Shyamalanin läpimurtoelokuva. Tästä elokuvasta on jo muodostunut legenda. Kuudes aisti on oikeastaan enemmän draaman ja trillerin sekoitusta kuin varsinaista kauhua. Toki tästä muutama kauhukohtaus löytyy. Kuudes aisti on todellakin erikoinen elokuva. Muun muassa sen kohtaukset on kuvattu kohtausjärjestyksessä. Yleensähän näin ei elokuvateossa tehdä. Ihan hyvää jälkeä kuitenkin tuli.

Malcolm Crowe (Willis) on arvostettu lastenpsykiatri. Eräänä päivänä eräs hänen vanha potilas hyökkää Crowen kimppuun. Myöhemmin Malcolm tapaa 9-vuotiaan Cole Searin (Osment). Colella on pelkotiloja. Pian Cole kertoo, että hän näkee aaveitta. Malcolm ja Cole alkavat selvittää, mistä on kysymys.

Tämä elokuva on hyvin erikoinen ja outo. Siitä huolimatta tämä on todella hyvä elokuva ja pitää otteessaan loppuun asti. Bruce Willis ei ole tässä parhaimmillaan, mutta muut näyttelijät tekevät hyvää työtä. Etenkin 11-vuotiaan Haley Joel Osmentin näyttely on todella vakuuttavaa, vaikkei hänellä paljon aikaisempaa näyttelijäkokemusta olekaan. Shyamalan on saanut aikaiseksi erittäin hienon elokuvan, vaikka hän on ollut elokuvaa tehtäessä alle 30-vuotias. Shyamalan tullaan mainitsemaan yhtenä suurena elokuvatekijänä Hitchcockin, Kubrickin ja Spielbergin rinnalla.

Pisteet: rating 90,000

Ville
Tähtääjä, 492 arvostelua
Arvosteltu: 24.09.2004
Katsottu: VHS

Saman kategorian TOP-leffoja

Valamiesten ratkaisu
Valamiesten ratkaisu arvosana 4,40
Valamiesten ratkaisu
Unelmien sielunmessu
Unelmien sielunmessu arvosana 4,47
Unelmien sielunmessu
Taksikuski
Taksikuski arvosana 4,10
Taksikuski
Milanon ihme
Milanon ihme arvosana 3,93
Milanon ihme

Elokuvan tiedot

Kuudes aisti
Kuudes aisti arvosana 4,01

Kuudes aisti (1999)

Alkuperäinen nimi: The Sixth Sense

Genret:
Draama,
Valmistusvuosi:
1999
Pituus:
107 min
Ohjaajat:
M. Night Shyamalan
Käsikirjoittajat:
M. Night Shyamalan
Pääosanäyttelijät:
Bruce Willis, Haley Joel Osment, Olivia Williams, Toni Collette
Maat:
USA
Kielet:
englanti