Arvostelu

Tässä elokuvassa ei edes ole paljoa jäljellä alkuperäisen yhteiskuntasatiirista.

Olin jo nähnyt alkuperäisen Dawn of the Deadin ennen tätä. Odotukseni eivät olleet kovin kummoiset mennessäni tätä elokuvateatteriin katsomaan, mutta päätin ottaa tämän pelkkänä toimintaläiskeenä jonka kanssa voi rentoutua. Täytyy sanoa, se asenne pelasti leffan. Ainakin osittain, siis. Sipsipussi käteen ja leffa pyörimään.

Ana (Polley) menee työpäivän päätyttyä sairaalasta kotiinsa, rakastelee miehensä kanssa. Ah, niin rauhallista perhe-elämää. Mutta aamulla Ana havahtuu nimenomaan järkyttävään arkeen: tytär käy hänen miehensä kimppuun kuin vesikauhun vallassa, ja pian sama "vesikauhu" valtaa miehen ja mies yrittää listiä Anan, joka kuitenkin pääsee pakoon. Ana huomaa koko esikaupunkiosan jossa hän asuu seonneen, ja kohta koko kaupunki näyttää yhtä hullulta. Erinäisten vaiheiden jälkeen Ana kohtaa Kenneth-nimisen poliisin (Rhames), ja muutaman muun terveen kanssa he lähtevät vakavan rabieksen saaneita hulluja pakoon ostariin...

Elokuva on melkeinpä aivot narikkaan-huttua, mutta hyvää sellaista. Kelpaa katsottavaksi jos on tylsää ja on muutama euro taskunpohjalla jonka haluaa käyttää. Romero-fanina muutama juttu kuitenkin risoo: Alkuperäisessä Dawn of the Deadissa zombit olivat hitaita ja kömpelöitä, tässä (ilmeisesti nykyajan kilpailuyhteiskunnan pakottamina) taas olympiatason pikajuoksijoita, joka ei sovi kun ajatellaan elokuvan ideaa, puolet huvista ikään kuin katoaa vauhdin mukana. Toinen asia: Romeron Dawn of the Dead ei ollut pelkästään kaupallinen tekele, vaan sisälsi melkeinpä uniikkeja ajatuksia sen ajan menosta. Tässä elokuvassa ei edes ole paljoa jäljellä alkuperäisen yhteiskuntasatiirista. Mutta koska tämä on kaupallinen tuotos, nautitaan siitä sellaisena sitten. On sitä kehnompaakin nähty, mutta myös parempaakin.

nimimerkki: Galeazzo

Pisteet: rating 50,000

Galeazzo
Käyttäjä, 27 arvostelua
Arvosteltu: 06.05.2005
Katsottu: Teatterissa

rating 100,000

Saman kategorian TOP-leffoja

Possession
Possession arvosana 3,86
Possession
Mississippi palaa
Mississippi palaa arvosana 3,93
Mississippi palaa
Ugetsu - kalpean kuun tarinoita
Ugetsu - kalpean kuun tarinoita arvosana 4,02
Ugetsu - kalpean kuun tarinoita
Epäillyt
Epäillyt arvosana 4,12
Epäillyt

Elokuvan tiedot

Kuolleiden aamunkoitto
Kuolleiden aamunkoitto arvosana 3,71

Kuolleiden aamunkoitto (2004)

Alkuperäinen nimi: Dawn of the Dead

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2004
Pituus:
101 min
Ohjaajat:
Zack Snyder
Käsikirjoittajat:
James Gunn
Pääosanäyttelijät:
Jake Weber, Mekhi Phifer, Sarah Polley, Ty Burrell, Ving Rhames
Maat:
USA
Kielet:
englanti