Arvostelu

Olen lähes sanaton, positiivisella tavalla.

Kauhua ja vieläpä remake-sellaista. Kumpikaan ei yleensä minua houkuttele, vaikka en ole alkuperäistä nähnyt, mutta minkäs teet kun vuokraamon hyllyt ammottavat tyhjyyttä alennuskampanjasta johtuen. Pakkohan sitä jotain ottaa, ettei mene koko viikonloppu tietokoneen äärellä...

Jonkinsortin pöpö valtaa maailman ja ihmiset muuttuvat toistensa lihaa himoitseviksi zombieiksi. Joukko ihmisiä välttyy virukselta ja he kokoontuvat ostarille, koska eivät halua kuolla. Zombiet pyrkivät sisään, elävät pyrkivät pitämään zombiet ulkona. Siinäpä se juoni kokonaisuudessaan olikin.

Olen lähes sanaton, positiivisella tavalla. Minä odotin elokuvan olevan sellaista tyypillistä mättöä, jossa veri lentää ja päitä katkeilee ja olihan tämä tavallaan sitäkin. Tämä oli kuitenkin aivan loistavasti tehty, kun sitä sopivassa mielentilassa katselee. Elokuva ei pitkästyttänyt missään vaiheessa, eikä missään vaiheessa myöskään tullut mieleen alkaa epäilemään jotain tiettyä tapahtumaa tms. Tästä elokuvasta voitaisiin mielestäni jo puhua tittelillä "vuoden yllätys", niin positiivinen yllätys tämä oli. Alku ja loppu olivat juuri sopivan epämääräiset, että katsojalle jää takuulla vastaamattomia kysymyksiä pää täyteen. Vinkki elokuvan vielä näkemättömille: Katso lopputekstitkin loppuun saakka.

Pisteet: rating 80,000


Vieras Arvosteltu: 11.12.2004
Katsottu: DVD

rating 100,000

Saman kategorian TOP-leffoja

Kuolema saapuu yöllä
Kuolema saapuu yöllä arvosana 4,31
Kuolema saapuu yöllä
Dawn of the Dead
Dawn of the Dead arvosana 4,20
Dawn of the Dead
Terminator 2 - Tuomion päivä
Terminator 2 - Tuomion päivä arvosana 4,44
Terminator 2 - Tuomion päivä
Epäillyt
Epäillyt arvosana 4,12
Epäillyt

Elokuvan tiedot

Kuolleiden aamunkoitto
Kuolleiden aamunkoitto arvosana 3,71

Kuolleiden aamunkoitto (2004)

Alkuperäinen nimi: Dawn of the Dead

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2004
Pituus:
101 min
Ohjaajat:
Zack Snyder
Käsikirjoittajat:
James Gunn
Pääosanäyttelijät:
Jake Weber, Mekhi Phifer, Sarah Polley, Ty Burrell, Ving Rhames
Maat:
USA
Kielet:
englanti