Arvostelu

Kummelin huumori alkaa jo hieman väsähtämään, mutta edelleenkin on hauskaa.

Kummeli alivuokralainen on jo neljäs Kummeli-elokuva. Ja viideskin Kummeli-leffa on kuulemma suunnitteilla. Kummeli on kyllä kulkenut melkoisen matkan. Siltä on jo useampi TV-sarja ja muutama elokuva.

Isossa talossa asuvat vuokralla munuaiskirurgi Lauri Mustonen (Mikko Kivinen) ja hyönteistutkija Pauli Bergström (Heikki Silvennoinen). Vuokraisäntä John Molotov (Heikki Hela) päättää nostaa vuokraa reilusti. Kaiken lisäksi mies asuttaa tätinsä Lydian (Tuija Ernamo) taloon. Miehet päättävät hankkia alivuokralaisen, jotta tolkuttoman korkea vuokra saadaan maksettua. Alivuokralainen sattuu olemaan rikas homo Robban Palmberg (Timo Kahilainen). Kaikenlaista hullua sitten tapahtuu.

Kummeli alivuokralaisessa alkaa Kummelin huumori osoittaa pientä väsymyksen merkkiä, vaikka homma kyllä edelleen naurattaa. Alkuaikojen meininkiä ei kuitenkaan täysin saavuteta. Alku on todella hauskaa ja muutenkin elokuvassa riittää paljon hauskaa dialogia ja hauskoja tapahtumia. Myös hahmot on toteutettu erittäin hauskoiksi. Varsinkin Mikko Kivisen, Heikki Helan ja Timo Kahilaisen hahmot ovat todella hauskoja. Välianimaatiot ovat ihan hauskoja, mutta erittäin turhia. Aika kömpelösti taitavat yrittää matkia Monty Pythonia. Loppupuolella tapahtuu meiningissä pientä väsähtämistä.

Kummeli-ryhmän vanhat jäsenet ovat edelleen varsin hauskoja. Myös Mikko Kivinen on todella hauska. Tuija Ernamo (Sisko ja sen veli, Kyllä isä osaa) ei saa kuitenkaan itsestään kaikkea irti. Oiva Lohtander on omassa roolissaan tuttuun tapaansa kuivakka, mutta hauska.

Kyllä tämä Kummeli on ihan hyvä, vaikka onkin huonoin Kummeli-elokuva, eikä edes parasta Kummelia. Mutta kyllä tämä varmaan kelpaa Kummeli-sarjan ystäville.

Pisteet: rating 70,000

Ville
Tähtääjä, 492 arvostelua
Arvosteltu: 24.10.2008
Katsottu: Teatterissa

Saman kategorian TOP-leffoja

Rowan Atkinson Live
Rowan Atkinson Live arvosana 4,02
Rowan Atkinson Live
Kovaa kyytiä ja kaunokaisia
Kovaa kyytiä ja kaunokaisia arvosana 3,94
Kovaa kyytiä ja kaunokaisia
Neljä naurettavaa naapuria
Neljä naurettavaa naapuria arvosana 3,92
Neljä naurettavaa naapuria
Calamari Union
Calamari Union arvosana 3,74
Calamari Union

Elokuvan tiedot

Kummeli Alivuokralainen
Kummeli Alivuokralainen arvosana 2,26
Genret:
Komedia
Valmistusvuosi:
2008
Pituus:
105 min
K11
Ohjaajat:
Matti Grönberg
Käsikirjoittajat:
Heikki Vihinen, Timo Kahilainen
Pääosanäyttelijät:
Heikki Hela, Heikki Silvennoinen, Heikki Vihinen, Mikko Kivinen, Timo Kahilainen, Tuija Ernamo
Maat:
Suomi
Kielet:
suomi