Arvostelu

Peruskatsojalle Alivuokralainen tarjoaa keskivertoa hieman paremman elokuvan, josta jää hyvä mieli ainakin seuraavaksi pariksi tunniksi.

Kummeli- koomikkoryhmän uusin elokuva Alivuokralainen on edellisistä elokuvista poiketen täysin ammattimaisen näköinen. Käsikirjoitus on paljon paremmin laadittu kuin esimerkiksi Jackpotissa.

Itse juoni koostuu kahden päähenkilön ympärille. Yliopiston amanuenssi Pauli ja Munuuaiskirurgi Lauri. Heidän normaali elämänsä kokee kovan kolauksen, kun vuokra nostetaan pilviin ja ennakkomaksukin lankeaa maksettavaksi. Kaiken lisäksi nurkkiin muuttaa asunnon entinen omistaja Lydia Molotov. Avuksi rahapulaan keksitään alivuokralainen, Robban, joka on umpihomo.

Elokuva on edeltäjiinsä verrattuna täysin erilainen. Kun edelliset Kummeli elokuvat rakentuvat huumorin varaan, Alivuokralaisessa on vahva juoni, jota irtonaiset vitsit, kuten esimerkiksi homo-stereotypiat tukevat.

Elokuvan henkilöhahmot ovat hyvin rakennettuja, ja juoni on johdonmukaista. Ainoa asia mikä jäi vaivaamaan olivat "väliaikamadot" jotka eivät jaksaneet naurattaa. Kummelifanina nautin elokuvasta suuresti, peruskatsojalle Alivuokralainen tarjoaa keskivertoa hieman paremman elokuvan, josta jää hyvä mieli ainakin seuraavaksi pariksi tunniksi.

Pisteet: rating 100,000


Vieras Arvosteltu: 13.10.2008
Katsottu: Teatterissa

Saman kategorian TOP-leffoja

Ankronikka: Kadonneen lampun metsästäjät
Ankronikka: Kadonneen lampun metsästäjät arvosana 3,65
Ankronikka: Kadonneen lampun metsästäjät
Toy Story 3
Toy Story 3 arvosana 4,07
Toy Story 3
Snatch - hävyttömät
Snatch - hävyttömät arvosana 4,12
Snatch - hävyttömät
The Artist
The Artist arvosana 3,83
The Artist

Elokuvan tiedot

Kummeli Alivuokralainen
Kummeli Alivuokralainen arvosana 2,26
Genret:
Komedia
Valmistusvuosi:
2008
Pituus:
105 min
K11
Ohjaajat:
Matti Grönberg
Käsikirjoittajat:
Heikki Vihinen, Timo Kahilainen
Pääosanäyttelijät:
Heikki Hela, Heikki Silvennoinen, Heikki Vihinen, Mikko Kivinen, Timo Kahilainen, Tuija Ernamo
Maat:
Suomi
Kielet:
suomi