Arvostelu

Yhdistellään Disney- ja Looney Tunes -hahmoja onnistuneella tavalla.

Roger Rabbit on valkokankaalla tunnettu piirroselokuvien tähti. Yksityisetsivä Eddie Valiant (Hoskins) ottaa kuvia, jossa Rogerin vaimo, Jessica, taputtelee käsiään Acmen pomon kanssa. Roger saa välittömästi käsityksen, että Jessica pettää häntä. Pian Acmen pomon päälle tiputetaan kassakaappi - Roger on epäiltyjen listassa ensimäisellä sijalla. Tuomion ankaruutta pahentaa tuomari Doom, jolta ei säälipisteitä pahemmin heru. Pian Eddie joutuukin tilanteeseen, jossa hänen päätarkoituksensa on puhdistaa Roger Rabbitin maine.

Elokuvassa yhdistellään Disney- ja Looney Tunes -hahmoja varsin onnistuneella tavalla. Näyttelijäsuoritukset ovat ihan hyviä, mutta yksi ylitse muiden -tapauksia ei erityisemmin löydy. Paluu tulevaisuuteen -trilogiasta mahdollisesti parhaiten tunnettu Christopher Lloyd vetää perussuorituksen ilkeän tohtori Doomin roolissa - ei valittamista.

Leffan ääninäyttelyssä palaset loksahtavat kohdalleen. Kaikilla piirroshahmoilla on (onneksi) vanhat tutut ääninäyttelijät, vaikka heillä ei mitenkään runsaasti äänirooleja ole. Vaikka leffan juonesta tai kansikuvasta voisi päätellä, ei kyseessä ole ihan pelkkä lastenelokuva. Vahvaa kielenkäyttöä elokuvasta empimättä löytyy, eikä myöskään väkivaltaa sisältäviltä kohtauksilta vältytä. Tämä on käsikirjoittajilta varsin nokkela veto, tällöin aikuisetkaan eivät tylsisty ruudun toisella puolella. Kuka viritti ansan, Roger Rabbit? on todella viihdyttävä elokuva, josta voi saada hyvinkin paljon irti. Katselukokemus oli minulla hyvä, mutta elokuvan tapittaminen vaatii rennon ja nollaantuneen mielen.

Pisteet: rating 80,000

Woody
Käyttäjä, 27 arvostelua
Arvosteltu: 20.05.2008
Katsottu: Kotona

rating 70,000

Saman kategorian TOP-leffoja

Taksikuski
Taksikuski arvosana 4,11
Taksikuski
Bullet In The Head
Bullet In The Head arvosana 4,09
Bullet In The Head
Aladdin
Aladdin arvosana 4,01
Aladdin
Brianin elämä
Brianin elämä arvosana 4,13
Brianin elämä

Elokuvan tiedot

Kuka viritti ansan, Roger Rabbit?
Kuka viritti ansan, Roger Rabbit? arvosana 3,74

Kuka viritti ansan, Roger Rabbit? (1988)

Alkuperäinen nimi: Who Framed Roger Rabbit

Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
1988
Pituus:
103 min
Ohjaajat:
Robert Zemeckis
Käsikirjoittajat:
Gary K. Wolf, Jeffrey Price
Pääosanäyttelijät:
Bob Hoskins, Charles Fleischer, Christopher Lloyd, Joanna Cassidy
Maat:
USA
Kielet:
englanti