Arvostelu

Loistavaa viihdettä.

Ihmis- ja piirrohahmojen elämää taidokkaasti yhdistelevä pläjäys. En ollut aikoinani nähnyt kovinkaan monta näitä tämäntyyppisiä pätkiä, enkä tosin ole vieläkään. Ilmestyessään leffa oli kohtuullisen hauska. Nyt vuosia myöhemmin tarjoutui tilaisuus tarkistaa miltä leffa nykyään näyttää.

Juoni menee seuraavasti: Roger Rabbit on arvostettu piirrosfilmien päätähti. Käy niin että tämä saa nähdä kurvikkaan piirrosvaimonsa valokuvissa yhdessä Acmen ihmispomon kanssa läpsyttelemässä käsiä yhteen. (Sanottakoon että tämä kuvaa hauskasti "lähempää tuttavuutta"). Acmen pomon päälle tiputetaan kohta kassakaappi ja Roger Rabbit on ykkössyytetty, tottakai. Kuviota päätyy selvittämään tosikko yksityisetsivä Eddie Valiant (Bob Hoskins). Ilmoilla on hiukan suurempaa rikollista toimintaa, jossa Acmen pomon murhaaminen on vain yksi osa suunnitelmaa. Samalla kun tuota suunnitelmaa tutkitaan niin Roger Rabbitin perässä on lauma näätiä konepistooleineen sekä mielipuolinen tuomari (Robert Zemeckis).

Hienoa, paketti on edelleen varsin kiva. Kahden maailman eli L.A:n leffastudioiden ja sen vieressä sijaitsevan piirretyn Piirrokselan yhdistäminen on hoideltu aikoinaan niin taidokkaasti että oksat pois. Piirretyt on esitetty hauskasti, aivan kuin ne olisivat eläviä olentoja.

Leffassa on paljon kaikkea pientä hoksattavaa niin repliikeissä kuin kuvissakin. Mukaan kuvioon on saatu myös Disney-hahmoja hauskalla tavalla. Roger Rabbit ihannoi Hessu Hopon näyttelijän lahjoja. Mikkiin, Akuun, Väiskiin, Repeen, Dumboon, jne. jne. törmätään väliin. Leffan takaa löytyy suuria nimiä, Robert Zemeckis ohjaajana ja Steven Spielberg tuotantopuolla. Nuo äijät jos ketkä ovat tottuneet tekemään loistavaa viihdettä.

Pisteet: rating 70,000

arska
Ylläpitäjä, 637 arvostelua
Arvosteltu: 06.08.2003
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Sátántangó
Sátántangó arvosana 4,44
Sátántangó
Paluu tulevaisuuteen
Paluu tulevaisuuteen arvosana 4,25
Paluu tulevaisuuteen
Ed Wood
Ed Wood arvosana 4,11
Ed Wood
Seitsemän
Seitsemän arvosana 4,19
Seitsemän

Elokuvan tiedot

Kuka viritti ansan, Roger Rabbit?
Kuka viritti ansan, Roger Rabbit? arvosana 3,74

Kuka viritti ansan, Roger Rabbit? (1988)

Alkuperäinen nimi: Who Framed Roger Rabbit

Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
1988
Pituus:
103 min
Ohjaajat:
Robert Zemeckis
Käsikirjoittajat:
Gary K. Wolf, Jeffrey Price
Pääosanäyttelijät:
Bob Hoskins, Charles Fleischer, Christopher Lloyd, Joanna Cassidy
Maat:
USA
Kielet:
englanti