Arvostelu

Yksikin uusi aspekti olisi voinut pelastaa paljon.

Uskoin Kovan sateen tarjoavan kantensa perusteella toimintaa ja tummaa tunnelmaa. Siinä syyt sen vuokraamiseen ja myöhempään ostamiseen.

Alkuasetelmassahan ei ole mitään erikoista, mutta se toimii kiitettävän jäntevästi. Varsinaisten tapahtumien käynnistämistä edeltävät lyhyet pätkät on kuvattu todella upeasti. Ainut vika niissä on, että niitä on sisällytetty leffaan hieman liian vähän.

Visuaalinen ilme osoittautuu kaikessa epätodennäköisyydessäänkin yhdeksi mielenkiintoisen leffan avaintekijöistä. USA:n keskilännen tulvilla ja kaatosateilla ei nimittäin ole mitään tekemistä Suomen masentavan marraskuun antaman vaikutelman kanssa. Minä todella nautin tästä katastrofielokuvamaisesta vahvasta mausteesta.

Vähäeleinen musiikkikin on juuri kohdallaan, eivätkä nurkkakuntalaisille ominaista itsepäisyyttä ilmentävä vanha pariskunta jää tehossa yhtään jälkeen. Heidän ja muidenkin henkilöiden repliikit on suunniteltu elävästi. Roiston roolissa irvistelevä Morgan Freeman kuuluu sarjaan "aina-hyvä". Ei ole mitään suoranaista valitettavaa, vaikka ehkä hänestä huokuukin sellainen tunne kuin hän olisi hieman liian iso tähti elokuvaan, joka on kuitenkin vaikutusvallaltaan näinkin pieni ja myös aliarvostettu. Parhaaksi näyttelijävalinnaksi osoittautuu Minnie Driver. Hän hoitaa hommansa luontevasti, eikä hänen rooliinsa onneksi ole ängetty mitään romantiikkaa.

Kovaa sadetta kritisoidaan yleensä sen yksioikoisesta juonesta, ja osittain se onkin perusteltua. Sinänsä hieno tarina jää kesken ja loppu menee aivottomaksi kaahailuksi veneillä ja perinteiseksi ammuskeluksi. Se on valitettavaa, sillä yksikin uusi aspekti olisi voinut pelastaa paljon. Etenkin, kun kyseinen äksön on suurimmaksi osaksi hieman muovista. Alkupuolen piinallisen nautittava sellikohtaus toistuu turhaan Minnie Driverin jäätyä lukituksi porraskaiteeseen ja Slaterin yrittäessä häntä pelastaa.

Elokuvan teema ei hevin unohdu. Plus miinus viisi elokuvaa viikossa katsovan ihmisen muistissa käydään veristä sotaa pitkäaikaisista paikoista. Siinä taistelussa Kovalla sateella ei ole mitään ongelmia.

nimimerkki: Organismi

Pisteet: rating 80,000

Organismi
Käyttäjä, 38 arvostelua
Arvosteltu: 29.03.2006
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Seitsemän
Seitsemän arvosana 4,19
Seitsemän
Mississippi palaa
Mississippi palaa arvosana 3,93
Mississippi palaa
Tohtori Outolempi eli kuinka lakkasin olemasta huolissani ja opin rakastamaan pommia
Tohtori Outolempi eli kuinka lakkasin olemasta huolissani ja opin rakastamaan pommia arvosana 4,28
Tohtori Outolempi eli kuinka lakkasin olemasta huolissani ja opin rakastamaan pommia
Die Hard - Vain kuolleen ruumiini yli
Die Hard - Vain kuolleen ruumiini yli arvosana 4,21
Die Hard - Vain kuolleen ruumiini yli

Elokuvan tiedot

Kova sade
Kova sade arvosana 2,93

Kova sade (1998)

Alkuperäinen nimi: Hard Rain

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
1998
Pituus:
97 min
Ohjaajat:
Mikael Salomon
Käsikirjoittajat:
Graham Yost
Pääosanäyttelijät:
Christian Slater, Dann Florek, Minnie Driver, Morgan Freeman, Randy Quaid
Maat:
USA, Iso-Britannia, Japani, Ranska, Tanska, Uusi-Seelanti, Saksa
Kielet:
englanti