Pistejakauma

0%

0%

0%

0%

6%

17%

6%

39%

17%

17%

Pisteytykset

rating 60,000

IsoVauva
Käyttäjä

rating 60,000

Katsoin tämän ohjaajan yli kolme tuntia(!!!) pitkän version, kun netin ihmeellisen maailman mukaan tämä on huomattavasti parempi kuin teatteriversio.

Kolme tuntia oli kyllä pituudeltaan liikaa, sillä minusta tämä oli paikoin jopa tylsä. Osa hahmoista oli ihan kiinnostavia ja eritoten hyvin näyteltyjä. Dialogi oli vähän vaihtelevaa tasoltaan, mutta välillä ihan puhuttelevaa. Muutenkin leffa otti ihan hyvin kantaa uskontoihin ja sodan järjettömyyteen. Jokin tässä ei kuitenkaan toiminut ihan täysillä. Halusin rakastaa tätä leffaa, sillä yleensä pidän aina melkoisesti tällaisista historiallisista sotaleffoista. Kingdom of Heaven ei kuitenkaan kaikesta yrityksestä huolimatta innostanut minua kuin ajoittain.

En pysty ihan suoraan sanomaan miksi näin oli. Suurin syy oli varmaan Orlando Bloom pääosassa. Miehellä ei riitä karisma alkuunkaan tuollaiseen "kovan" jätkän rooliin ja miehellä tuntui olevan yksi ilme päällä koko leffan. Mitään tunnetta en pystynyt miehen kasvoista lukemaan.
Taistelukohtaukset jäivät myös pieniksi pettymyksiksi, vaikkakin viimeinen piiritys oli ihan hieno. Katapulttien tulipallo sade oli upeasti kuvattu. Muutamassa kaksintaistelussa oli myös mukavan fyysinen meininki, mutta mihinkään Gladiaattorin tai Troijan tasoisiin eeppisiin dueleihin ei päästy.
Rakastan myös yli kaiken juuri taistelua edeltäviä eeppisiä palopuheita, mutta tässä oli kyllä yksi huonoimmista ikinä kuulemistani. Orlandon onneton karisma yhdistettynä mitäänsanomattomaan tekstiin loi sitten tällaisen pannukakun.

Visuaalisesti leffa oli upea, niinkuin Scottila uskaltaakin odottaa ja kuten sanoin näyttelijät tekivät Bloomia lukuunottamatta hyvää työtä. Tämä nyt vain oli paikoin vähän tylsä ja ei vain jostain syystä iskenyt. Huono tämä ei kuitenkaan missään nimessä ollut, vaan tällainen perusvarma, vähän ylipitkä ja laahaava "historiallinen" eepos.

Elvis69
Käyttäjä

rating 60,000

lällälää79
Käyttäjä

rating 60,000

Elokuvan tiedot

Kingdom of Heaven - Taivas Maan Päällä: Ohjaajan Versio
Kingdom of Heaven - Taivas Maan Päällä: Ohjaajan Versio arvosana 3,97

Kingdom of Heaven - Taivas Maan Päällä: Ohjaajan Versio (2005)

Alkuperäinen nimi: Kingdom of Heaven: Director's Cut

Genret:
Sota,
Valmistusvuosi:
2005
Pituus:
194 min
Tunnetaan myös nimillä:
The Crusades
Ohjaajat:
Ridley Scott
Käsikirjoittajat:
William Monahan
Pääosanäyttelijät:
Alexander Siddig, David Thewlis, Edward Norton, Eva Green, Ghassan Massoud, Jeremy Irons, Jouko Ahola, Khaled El Nabaoui, Liam Neeson, Marton Csokas, Orlando Bloom
Maat:
USA, Iso-Britannia, Espanja, Saksa, Marokko
Kielet:
englanti, arabia, latina, italia