Arvostelu

Pakostakin tulee Tarantinon tekeleet mieleen.

Varsin älytön homma tanskanmaalta. Leffa kertoo tylsästä pankkivirkailijasta nimeltä Arvid. Vaimo lähtee kun miehestä ei ole mihinkään. Kissakin katosi jo hiukan aiemmin omille teilleen. Arvidin työpaikalle tulee pankkiryöstäjä, jota Arvid tilttaa kössimailalla otsaan. Myöhemmin hepun kotiovelle ilmestyy ryöstäjän vaimo, joka kertoo että he olisivat tarvinneet rahat keinohedelmöitykseen.

Arvid päättää ottaa yhteyden kriminaaliveljeensä, jota ei ole tavannut vuosiin ja järjestää ryöstäjälle sekä tämän vaimolle rahat ja elämän takaisin. Tästä seuraakin lopulta järjetön rikollisuuden ja väkivallan kierre, joka kaikessa brutaalisuudessaan ei voi muuta kuin naurattaa. Huumori liikkuu jo siinä rajoilla että voisi olla hiukan vaivautunutta katsella hekotellen tällaista ihmisten kanssa johon tämän tyyppinen huumori ei tee vaikutusta laisinkaan. Pakostakin tulee Tarantinon tekeleet mieleen.

Leffan nimi herätti alkuun hiukan ihmetystä. Nimi perustuu lopulta siihen, että riittää jos ihminen uskoo tekevänsä oikeita tekoja. Kiinassa syödään koiria kun niitä on aina syöty eikä se ole heidän kulttuurissaan väärin. Arvid on leffassa varma siitä kuinka asiat tulee hoitaa. Vaikka ulkopuolisesta mies tuntuu hölmöltä niin tämä tekee omasta mielestään oikeita ratkaisuja, ja sehän riittää aivan taivaaseen asti.

Katsojaa ihmetyttää yhä enemmän kuinka baarissa kertojana toimivat vanhukset liittyvät juttuun, mutta kyllä se sieltä tulee. Loppu leffassa on ehkä hiukan jopa yllättävä. Vaikka lopussa hypätäänkin jo hiukan eri lajityypin pläjäykseen niin se ei jää silti vaivaamaan. Tyylipisteitä ei lopulle ropise, mutta joku päätös hommalle oli saatava ja miksei sitten näinkin. Ainakin leffan nimi tuli selväksi.

Nämä pohjoismaissa tehdyt rainat jaksavat nykyään yllättää kerta toisensa jälkeen erinomaisuudellaan, mutta tässä on taas enemmän tarjolla.

Pisteet: rating 90,000

arska
Ylläpitäjä, 637 arvostelua
Arvosteltu: 28.11.2001
Katsottu: VHS

Saman kategorian TOP-leffoja

Paluu tulevaisuuteen
Paluu tulevaisuuteen arvosana 4,25
Paluu tulevaisuuteen
Fight Club
Fight Club arvosana 4,21
Fight Club
Chaplinin poika
Chaplinin poika arvosana 4,26
Chaplinin poika
The Raid 2: Berandal
The Raid 2: Berandal arvosana 3,96
The Raid 2: Berandal

Elokuvan tiedot

Kiinassa syödään koiria
Kiinassa syödään koiria arvosana 3,69

Kiinassa syödään koiria (1999)

Alkuperäinen nimi: I Kina Spiser De Hunde

Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
1999
Pituus:
90 min
Ohjaajat:
Lasse Spang Olsen
Pääosanäyttelijät:
Dejan Cukic, Kim Bodnia, Nikolaj Lie Kaas, Peter Gantzler, Tomas Villum Jensen, Trine Dyrholm
Maat:
Tanska